Τρίτη 31 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Νέα μηνύματα αλληλεγγύης από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα

Φτάνουν συνεχώς στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ μηνύματα αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό για τις φονικές πυρκαγιές, από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, όπου εκφράζονται συλλυπητήρια για τους αδικοχαμένους ανθρώπους, αλλά και η καταδίκη του αστικού κράτους που δεν έχει προτεραιότητα την προστασία των εργαζομένων.

Το Κόμμα Εργασίας Αυστρίας, με ανακοίνωση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Το Κόμμα Εργασίας Αυστρίας απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και τους οπαδούς του να δείξουν την αλληλεγγύη τους με τους πυρόπληκτους στην Ελλάδα ενισχύοντας οικονομικά το ΠΑΜΕ». Και συνεχίζει: «Οπως σωστά τόνισε το ΚΚΕ, η ευθύνη βρίσκεται στις αστικές κυβερνήσεις και η πραγματική αιτία για την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών είναι ότι τοποθετούνται τα κέρδη των καπιταλιστών πάνω από τις λαϊκές ανάγκες. Οπως και σε όλα τα άλλα ζητήματα που αφορούν τις κοινωνικές ανάγκες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει και μάλιστα οξύνει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Λαμβάνοντας υπόψιν την ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων στον 21ο αιώνα, τέτοιες ανθρώπινες απώλειες είναι ασυγχώρητες και αναδεικνύουν ότι ο καπιταλισμός στέκεται εμπόδιο στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων».

Επίσης, το Νοτιοαφρικανικό ΚΚ, με επιστολή του Β' Γενικού Γραμματέα της ΚΕ, Κρις Ματλάκο, προς τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και την αλληλεγγύη του στα λαϊκά στρώματα που δοκιμάζονται. Σημειώνεται στην επιστολή: «Με αφορμή και την καταστροφή από τις πρόσφατες πυρκαγιές που θα μπορούσε να αποφευχθεί, στεκόμαστε στο πλευρό του ΚΚΕ και των εργατών στην Ελλάδα που παλεύουν να ξεπεράσουν τις συνέπειες από τη φωτιά και αποφασιστικά στηρίζουμε τις προσπάθειές τους να πληρώσουν οι υπεύθυνοι για αυτά τα εγκλήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ