Τρίτη 31 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μετατράπηκε σε λίμνη το Νοσοκομείο «Σωτηρία»

Eurokinissi

Η επιτακτική ανάγκη για τον συνολικότερο έλεγχο των δημόσιων νοσοκομείων για την ασφαλή λειτουργία τους έρχεται στο προσκήνιο με αφορμή τη λίμνη στην οποία μετατράπηκε το προαύλιο του Νοσοκομείου «Σωτηρία» το μεσημέρι της Κυριακής, από την καταιγίδα που έπληξε την Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πλημμύρισαν οι αποθήκες του χειρουργικού τομέα (αναλώσιμα υλικά για χειρουργικές πράξεις) που βρίσκονται στο υπόγειο του νοσοκομείου. Οπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι του νοσοκομείου, το πρόβλημα παρουσιάζεται σχεδόν σε κάθε καταιγίδα τα τελευταία χρόνια λόγω κακοτεχνίας που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών του μετρό. Οι κακοτεχνίες είχαν ως αποτέλεσμα να φράζει η έξοδος των όμβριων υδάτων στο σημείο που «συναντιέται» το υπόγειο του νοσοκομείου με τη λεωφόρο Μεσογείων. Ενώ έχουν γίνει κάποια μπαλώματα στο παρελθόν ωστόσο η βλάβη δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως. Παράλληλα, υπήρξε εισροή υδάτων από την ταράτσα - λόγω εργασιών που δεν είχαν ολοκληρωθεί - και στην 7η Πνευμονολογική κλινική, η οποία εφημέρευε. Κάτω από την άμεση αντίδραση των εργαζομένων οι ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σ' άλλη κλινική.

«Και στις φωτιές και στις πλημμύρες αυτό που αναδεικνύεται είναι ότι απαιτούνται καλύτερες υποδομές, κυρίως στο χώρο των νοσοκομείων που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος χώρος. Παράλληλα αναδεικνύεται η ανάγκη ενός καλύτερου συντονισμού σε έκτακτες ανάγκες, για παράδειγμα το "Σωτηρία" είναι το κατεξοχήν πνευμονολογικό νοσοκομείο που όμως παρά την προθυμία του προσωπικού δεν τέθηκε σε εφημερία το βράδυ των καταστροφικών πυρκαγιών. Ομως, επιβάλλεται κι ένας καλύτερος σχεδιασμός των όποιων έργων γίνονται ώστε να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα στη λειτουργία τους οι κλινικές των νοσοκομείων», δήλωσε στον «Ριζοσπάστη» ο Γιώργος Κουτσοθανάσης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων και πρόεδρος στην Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας του νοσοκομείου.


Σε λίμνη μετατράπηκε ο προαύλιος χώρος του Νοσοκομείου «Σωτηρία»

Eurokinissi

Σε λίμνη μετατράπηκε ο προαύλιος χώρος του Νοσοκομείου «Σωτηρία»

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ