Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΚΑΤΟΠΙΚΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Τη Δευτέρα η παρέμβαση σε Βουλή και Περιφέρεια

Σε παρέμβαση τη Δευτέρα 20 Αυγούστου, στις 7 μ.μ., στη Βουλή και την Περιφέρεια Αττικής, προχωρά η Επιτροπή Πυρόπληκτων Κατοίκων Ραφήνας - Μαραθώνα. Στην αιχμή της πρωτοβουλίας αυτής βρίσκονται τα αιτήματα για άμεση και πλήρη αποκατάσταση των πληγέντων από την πυρκαγιά στην περιοχή. Για τη συμμετοχή έχουν δρομολογηθεί λεωφορεία που θα αναχωρήσουν στις 6 μ.μ. από το Στέκι Αλληλεγγύης (Λεωφόρος Μαραθώνος 33).

Στο κάλεσμα έχουν ήδη ανταποκριθεί το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, σωματεία και φορείς της περιοχής, συμπεριλαμβάνοντας την προετοιμασία της παρέμβασης στην οργάνωση της καθημερινής αλληλεγγύης. Με ανακοινώσεις, συγκέντρωση υπογραφών και πανό ενημερώνουν για την πρωτοβουλία και συζητούν γύρω από το πλαίσιο διεκδικήσεων της Επιτροπής.

«Καμιά αναμονή - δεν θα μας ξεγελάσουν ξανά. Πρέπει άμεσα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να διεκδικήσουμε τις ζωές μας πίσω, να μην τσιμπήσουμε σε υποσχέσεις "κάτω από το τραπέζι", που θάβονται και εξαφανίζονται την επόμενη μέρα», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή. Καλεί τους πυρόπληκτους, τα σωματεία, τους συλλόγους και τους φορείς των περιοχών να στηρίξουν τις διεκδικήσεις για την πλήρη αποκατάσταση των πληγέντων.

Αιτήματα και διεκδικήσεις για τα προβλήματα των εργαζομένων στον Τουρισμό

Κάλεσμα στους εργαζόμενους στον Τουρισμό να καταγγέλλουν κάθε προσπάθεια να περικοπούν εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα απευθύνει το Παράρτημα Νοτιοανατολικής Αττικής του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής.«Συνάδελφοι, γνωρίζουμε πως από την πρώτη κιόλας μέρα, επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στις περιοχές που έχουν πληγεί παίρνουν μέτρα για να φορτώσουν τις συνέπειες της καταστροφής στους εργαζόμενους. Αφού τους έβαλαν "ασπίδα" προκειμένου να σωθούν οι επιχειρήσεις, τώρα ετοιμάζονται να τους "ξεφορτωθούν" για να μειώσουν τη χασούρα», σημειώνει στην ανακοίνωσή του.

Στην κατεύθυνση αυτή, καλεί σε σύσκεψη για τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς και την οργάνωση της πάλης, αύριο Σάββατο στις 10 π.μ., στο Στέκι Αλληλεγγύης (Μαραθώνος 33).

Το Συνδικάτο προβάλλει διεκδικήσεις και αιτήματα για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις που καταστράφηκαν αλλά και σε εκείνες που παραμένουν σε λειτουργία, ενώ καλεί στην κινητοποίηση της Δευτέρας σε Βουλή και Περιφέρεια Αττικής, για τη διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης και προστασίας των πυρόπληκτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η διεκδίκηση είναι ο μόνος δρόμος για να ξαναστήσουν οι πυρόπληκτοι τη ζωή τους (2018-08-23 00:00:00.0)
Με παρέμβαση στη Βουλή απαίτησαν άμεση ανακούφιση και ουσιαστική αποκατάσταση (2018-08-21 00:00:00.0)
Στο πλευρό των πυρόπληκτων για ουσιαστική στήριξη και οργάνωση των διεκδικήσεων (2018-08-04 00:00:00.0)
Συγκέντρωση ενημέρωσης και δράσης την Κυριακή 5 Αυγούστου (2018-08-03 00:00:00.0)
Συγκέντρωση ενημέρωσης και δράσης την Κυριακή στις 7 μ.μ. στο Στέκι Αλληλεγγύης (2018-08-02 00:00:00.0)
Επίκεντρο οργάνωσης της δράσης (2018-08-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ