Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Μπούσουλας τα επικίνδυνα σχέδια κεφαλαίου και ΝΑΤΟ

Με αναφορές σε βλέψεις και σχέδια των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων για αναβάθμισή τους και αντίστοιχα στους ρόλους σημαιοφόρου των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ που αναλαμβάνει η κυβέρνηση, διανθίστηκε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες μεσημέρι, στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Οπως ξεκαθάρισε, στόχος της κυβέρνησης είναι να αναδειχτεί η χώρα σε «πόλο σταθερότητας στη Μέση Ανατολή. Να είμαστε εκείνοι που κατευθύνουμε τη σταθερότητα στα Βαλκάνια», με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ανάληψη αποστολών και ρόλων εντός ευρωατλαντικού στρατοπέδου.

Με αφορμή την άμεση επιστροφή την Κυριακή 2 Τούρκων στρατιωτικών που είχαν περάσει σε ελληνικό έδαφος, παρέπεμψε στις προσπάθειες για βελτίωση των σχέσεων με την τουρκική αστική τάξη, στο πλαίσιο και του ρόλου «διαύλου» που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για να κλείσουν οι ρωγμές στις σχέσεις Τουρκίας - ΝΑΤΟ.

Σε άλλο σημείο των απαντήσεών του είπε, πάντως, ότι επίκειται ανακήρυξη ΑΟΖ, θέμα στο οποίο αντιδρά η Τουρκία, προσδιορίζοντάς την χρονικά έως το Πάσχα. Είπε, δε, ότι προς την πλευρά της Κύπρου θα γίνει μονομερής ανακήρυξη, αλλά «είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας να συμφωνήσει», επικαλούμενος ανάμεσα σε άλλα την παρουσία πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ και της Γαλλίας στην περιοχή, για να προστατέψουν συμφέροντα δικών τους εταιρειών, με τη γνωστή προκλητική επιχειρηματολογία, δηλαδή ότι τα συμφέροντα και οι ανταγωνισμοί των επιχειρηματικών ομίλων και τα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή μπορούν να φέρουν ...ειρήνη και ασφάλεια για τους λαούς.

Τέλος, για το Σκοπιανό, επανέλαβε ότι είναι αντίθετος στην προωθούμενη συμφωνία, λέγοντας ότι «εμείς θα κάνουμε τα πάντα να μη φτάσουμε σε σύγκρουση, αλλά αν αυτή φτάσει στη Βουλή, δεν έχουμε τη λαϊκή εντολή» και ότι τότε θα προτείνει κατά σειρά στον πρωθυπουργό δημοψήφισμα ή η οποιαδήποτε συζήτηση να μετατεθεί για μετά το πέρας της τετραετίας «και τελευταία η προσφυγή στις κάλπες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ