Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κανονισμοί που αποπνέουν βαρβαρότητα

Τους πανηγυρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης για το ότι δήθεν «τα μνημόνια στην Ελλάδα τελείωσαν» καυτηρίασε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, με παρέμβασή του τη Δευτέρα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε συγκεκριμένα τα εξής:

«Δεν υπάρχει πιο κυνική κοροϊδία από τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι "τα μνημόνια στην Ελλάδα τελείωσαν".

Κανένας μνημονιακός νόμος δεν καταργείται. Κάποια ελάχιστα ψίχουλα στην ακραία φτώχεια απλά δικαιολογούν νέα προνόμια στο κεφάλαιο.

Η εποπτεία εντατικοποιείται, για να διαβεβαιώνει αγορές και επενδυτές ότι η θυσία του λαού καλά κρατεί, ότι μπορούν να επενδύσουν κερδοφόρα.

Νέα σφαγή των συντάξεων, νέα φοροληστεία, με μείωση του αφορολόγητου, ματωμένα πλεονάσματα, για δεκαετίες μπροστά. Και βέβαια, μόνιμοι δημοσιονομικοί κανόνες και εποπτεία της Ενωσης.

Κανονισμοί που αποπνέουν βαρβαρότητα, κανιβαλισμό, όπως για παράδειγμα με την έκθεση που θα ψηφίσετε αύριο (σ.σ. χτες) και θεωρεί την αναπηρία ή ασθένεια του εργαζόμενου ανεπίτρεπτο κόστος για την επιχείρηση και επιτάσσει δουλειά - ακόμα και για ανάπηρους - μέχρι τελικής πτώσης.

Τα γενικευμένα μόνιμα μνημόνια Ευρωπαϊκής Ενωσης και κυβερνήσεων ήρθαν για να μείνουν αν δεν τα ξηλώσουν οι λαοί με την πάλη τους, αν δεν καταργήσουν τους βασικούς υπαίτιους γι' αυτά: Το κεφάλαιο και τα κέρδη του, την πολιτική του εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ