Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διεργασίες στα «δεξιά» της ΝΔ

Στις διεργασίες που εξελίσσονται και στο χώρο «δεξιά» της ΝΔ εντάσσονται οι χτεσινές δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της παρουσίας του στη ΔΕΘ, όπου χαρακτήρισε τον εαυτό του «καραμανλικό», λέγοντας πως η σημερινή ΝΔ έχει πάρει «λάθος δρόμο».

Ερωτηθείς για το γεύμα που είχε στη Θεσσαλονίκη τις προηγούμενες μέρες με τον πρόσφατα διαγραφέντα από τη ΝΔ Ευ. Αντώναρο, είπε ότι έχουν πολλά χρόνια επικοινωνία, από τότε που ήταν μαζί στην κυβέρνηση Καραμανλή. Συνέχισε: «Είναι καραμανλικός και όπως κι εγώ πιστεύουμε στη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή, που δεν είχε τότε αντιπρόεδρο των Αδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη».

Παραπέρα, διαστρεβλώνοντας και προσπαθώντας να φέρει στα μέτρα του την ιστορική αλήθεια, επικαλέστηκε την «εθνική συνύπαρξη», στην οποία όπως είπε «πίστευε η ΝΔ», και ενέταξε σε αυτό το παραμύθι την «αναγνώριση του ΚΚΕ», παραγνωρίζοντας ότι το Κόμμα επέβαλε την ντε φάκτο νομιμοποίησή του αμέσως με την κατάρρευση της δικτατορίας το 1974. Στον ίδιο ντορό, και για να αυτοπαρουσιαστεί ως κληρονόμος του Κων. Μητσοτάκη επικαλέστηκε τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΝ του 1989, λέγοντας ότι αυτή τη ΝΔ εκπροσωπούν ο ίδιος, ο Αντώναρος και η Παπακώστα. Στο μεταξύ, ο ίδιος ο Ευ. Αντώναρος, μιλώντας χτες το πρωί στην ΕΡΤ, εξαπέλυσε με τη σειρά του επίθεση στην ηγεσία της ΝΔ, κατηγορώντας την ότι ανέχεται ακροδεξιά στοιχεία και καταλογίζοντας ευθύνες στον Αντ. Σαμαρά, που «τους άνοιξε την πόρτα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ