Τρίτη 30 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Στο στόχαστρο οι λαοί
Κ. ΑΛΥΣΣΑΝΔΡΑΚΗΣ
Οι λαοί να ανησυχήσουν και να εντείνουν την πάλη τους

Ο Κ. Αλυσσανδράκης
Ο Κ. Αλυσσανδράκης
Επεξηγώντας την αρνητική ψήφο των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Γάνδης, ο Κ. Αλυσσανδράκης ανέφερε τα εξής:

«Στην ενδιάμεση Σύνοδο Κορυφής της Γάνδης, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης βρήκαν ακόμα μια ευκαιρία να συνταχτούν στο πλευρό του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και να στηρίξουν τα τυχοδιωκτικά του σχέδια στην Κεντρική Ασία, που περνούν μέσα από τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς στο Αφγανιστάν. Δήλωσαν ξεκάθαρα την πρόθεσή τους να ετοιμάσουν διάδοχη κατάσταση (της αρεσκείας τους προφανώς) στο καθεστώς των Ταλιμπάν και την προθυμία τους να συμβάλουν στην "ανοικοδόμηση" αυτής της χώρας, αποκαλύπτοντας έτσι το βαθύτερο στόχο τους να μη μείνουν έξω από το μοίρασμα της λείας που θα ακολουθήσει. Δρομολογούν, ακόμα, στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ σε μια σειρά από θέματα, συμπεριλαμβανομένης και της δικαστικής συνδρομής. Στο μέτωπο του "εσωτερικού εχθρού", η Σύνοδος προσβλέπει στην επιτάχυνση των αντιδημοκρατικών νομοθετικών ρυθμίσεων για κοινό ορισμό της τρομοκρατίας και κοινό ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, με αποκαλυπτική για τις προθέσεις της βιασύνη. Οσο για τη Μέση Ανατολή, περιορίζεται σε γενικές διακηρύξεις για παλαιστινιακό κράτος και μιλά για σταμάτημα της βίας, χωρίς καμία αναφορά στην ισραηλινή επιθετικότητα.

Πρόκειται για μια Σύνοδο που σε πλήρη αντιστοιχία με τις προηγούμενες ξεχειλίσει από αντιλαϊκά αντιδημοκρατικά μέτρα και επιθετικές ενέργειες κατά των λαών. Μια Σύνοδο για την οποία οι λαοί των χωρών - μελών αλλά και όλου του κόσμου πρέπει να ανησυχήσουν και να εντείνουν την πάλη τους. Μια σύνοδο που επιβεβαιώνει ακόμα μια φορά τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και δίνει ένα καλό μάθημα σε όλους όσους διακηρύσσουν ότι η ΕΕ μπορεί να λειτουργήσει ως αντίβαρο στην αμερικανική επιθετικότητα.

Το κοινό ψήφισμα δεν είναι τίποτε άλλο από ένα αποκρουστικό υμνολόγιο στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής χωρίς κανένα δείγμα ευαισθησίας για τις συνέπειες που θα έχουν αυτές οι αποφάσεις και στο χώρο της ΕΕ αλλά και παγκόσμια. Για τους λόγους αυτούς οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ το καταψηφίσαμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ