Τρίτη 30 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Συζήτηση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Συνεδρίασε χτες το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και ασχολήθηκε με τα προβλήματα που απορρέουν από τον πόλεμο και την ανάγκη να στρατευτούν οι εργαζόμενοι της Αθήνας σε κοινό αντιπολεμικό μέτωπο, καθώς και για τη συμμετοχή της συνδικαλιστικής οργάνωσης στο συλλαλητήριο της 8 του Νοέμβρη. Στη συνεδρίαση εγκρίθηκε κατ' αρχήν (διαφώνησε η ΔΑΚΕ) ως βάση για το αγωνιστικό πλαίσιο, το κείμενο που κατέθεσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία. Η τελική απόφαση, όμως, θα εξαρτηθεί από το νέο κείμενο, το οποίο ανέλαβε να διαμορφώσει ο πρόεδρος του ΕΚΑ. Αν υπάρξει συμφωνία σε αυτό, τότε το ΕΚΑ θα θέσει το πλαίσιο στους διοργανωτές του συλλαλητηρίου στις 8 Νοέμβρη, ώστε να μπει συνδιοργανωτής.

«Φωτεινή εξαίρεση» στη συνεδρίαση, ήταν οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, οι οποίοι δε δέχτηκαν την πρόταση της ΔΑΣ ως βάση του τελικού πλαισίου δράσης και τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο, υποστηρίζοντας ότι το αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να συνδεθεί με την πάταξη γενικώς της... τρομοκρατίας.

Στα βασικά σημεία του πλαισίου δράσης που κατέθεσε η ΔΑΣ σημειώνεται, ότι η ανάπτυξη αντιπολεμικής, αντιιμπεριαλιστικής, αντιτρομοκρατικής δράσης και η υπεράσπιση της ειρήνης είναι ζήτημα προτεραιότητας στην πάλη της εργατικής τάξης και προϋπόθεση για να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας για την υπεράσπιση των κατακτήσεων και διεκδίκηση νέων αιτημάτων και σύγχρονων αναγκών.

Στους στόχους και στα αιτήματα, επισημαίνει ότι η διοίκηση του ΕΚΑ, θα πρέπει, εναρμονισμένη με τα φιλειρηνικά, αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα των εργαζομένων να πρωτοστατήσει, ώστε να δημιουργηθεί ένα μαζικό, εργατικό, αντιπολεμικό κίνημα απαιτώντας: Την απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο, υπερασπίζοντας συνδικαλιστικά, ατομικά, συλλογικά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Στις αιτίες και το χαρακτήρα του πολέμου εκτιμά ότι το τρομοκρατικό χτύπημα αξιοποιείται από το διεθνή ιμπεριαλισμό και τις δυνάμεις του κεφαλαίου, ώστε να ενισχύσουν τη στρατιωτική, πολιτική, οικονομική τους παρουσία στην Κεντρική Ασία και την υποταγή χωρών και κινημάτων, καθώς και στην ενίσχυση της επίθεσης στο εσωτερικό κάθε χώρας στα δικαιώματα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ