Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δεν γιορτάζουμε μαζί με όσους στάθηκαν στο πλευρό του κατακτηκτή

Την άρνησή της να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στις 25 Νοέμβρη, στο πλαίσιο του γιορτασμού της Εθνικής Αντίστασης, εκφράζει με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

Ολόκληρη η επιστολή, στην οποία εξηγεί τους λόγους, έχει ως εξής:

«Δεν θα μπορέσουμε να παραστούμε επειδή:

- Ως ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διαφωνούμε με το χαρακτήρα που δίνεται από το επίσημο κράτος και την Περιφέρεια στο γιορτασμό της Εθνικής Αντίστασης. Οτι δηλαδή σύσσωμοι όλοι οι Ελληνες αντιστάθηκαν στους κατακτητές, ότι η εθνική ενότητα συνέβαλε στην αντίσταση του λαού μας. Γνωρίζετε και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ήταν χιλιάδες οι δοσίλογοι και συνεργάτες των κατακτητών, ότι οι ίδιοι, αφού τους επιβράβευσε το επίσημο κράτος για τη συνεργασία τους με τους κατακτητές, πρωτοστάτησαν στο τρομοκρατικό όργιο σε βάρος του λαού μας, σε βάρος των αγωνιστών του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, που ήταν οι κύριοι αιμοδότες και καθοδηγητές της Εθνικής Αντίστασης.

- Καλείτε και την οργάνωση του ΕΔΕΣ Θεσσαλονίκης. Αλλά οργάνωση και αντάρτικο του ΕΔΕΣ υπήρξε μόνο στην Ηπειρο και όπως είναι γνωστό όλοι οι συνεργάτες του κατακτητή κατά τον τερματισμό της κατοχής μετονομάστηκαν σε ΕΔΕΣ, το συγγενικό τους ΕΔΕΣ που κι αυτό περιστασιακά έκανε τις κολιγιές του με τους Γερμανούς. Αυτήν τη μετάλλαξη την διαπιστώναμε τακτικά εμείς, βλέποντας γνωστούς μας πρώην ταγματασφαλίτες να καταθέτουν στεφάνια σε ανάλογες εκδηλώσεις ως εκπρόσωποι του ΕΔΕΣ. Πώς θα μπορούσαμε εμείς, αντιστασιακοί και απόγονοί τους, να συνεορτάζουμε με την οργάνωση αυτών, που στο πλευρό του κατακτητή εκτελούσαν συναγωνιστές και συγγενείς μας και έκαναν τη σκλαβιά μας ακόμα πιο οδυνηρή...

Αλλωστε, δεν θα σας ενοχλήσει η μη παρουσία μας, αν κρίνουμε από τη μέχρι τώρα απαξιωτική συμπεριφορά σας απέναντι στην οργάνωσή μας. Να πούμε μόνο ότι είχαμε ζητήσει συνάντηση για ένα θέμα, με έγγραφό μας, το Μάρτη του 2017 και παρά τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα, ακόμη και τη μεσολάβηση περιφερειακού συμβούλου, ακόμη περιμένουμε να καταδεχθείτε να μας δεχθείτε...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ