Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιστολές στρατευμένων

Συνεχίζονται στο μεταξύ οι επιστολές που καταφτάνουν στην εφημερίδα μας, όπου στρατευμένοι χαιρετίζουν τη στάση του συναδέλφου τους Στ. Παπαδάκη, να καταγγείλει τη συμμετοχή της φρεγάτας «Ναβαρίνον» σε ΝΑΤΟικές αποστολές. Παραθέτουμε ορισμένες από αυτές.

***

«Η στάση του συνάδελφου στρατευμένου Σταυρού Παπαδάκη αποτελεί παράδειγμα για την αγωνιστική στάση που πρέπει να κρατάει σήμερα κάθε νέος σε μια περίοδο όξυνσης των ανταγωνισμών και συνωστισμού όλων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή μας. Η συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς μόνο βάσανα και συμφορές επιφυλάσσει για τον ελληνικό λαό και τη νεολαία».

Καράμπαλης Σταύρος, Στρατιώτης Μηχανικού, Πάτρα ΚΕΤΧ

«Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τη δίκαιη διαμαρτυρία του ναύτη Σταύρου Παπαδάκη ενάντια στη συμμετοχή της Φρεγάτας "Ναβαρίνον", του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, στη ΝΑΤΟική αποστολή "Sea Guardian", εκτός συνόρων, στην Ανατολική Μεσόγειο, σε μία ακόμη πρόβα πολέμου. Αυτή η στάση εκφράζει το διαχρονικό αίτημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος ενάντια στην εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα σφαγεία που στήνουν ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ.

Απαιτούμε:

-- Καμία συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις!

-- Καμία διευκόλυνση στα γεράκια του πολέμου!

-- Να κλείσουν οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας!

-- Να επιστρέψει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκεται εκτός συνόρων».

Φαντάροι του 32ΤΥΠ, 485 ΤΔΒ (Λάρισα)

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Σταύρο Παπαδάκη για τη θαρραλέα του πράξη να βγει στην αναφορά και να εκφράσει τη διαφωνία του σχετικά με τη συμμετοχή της φρεγάτας "Ναβαρίνον" σε ΝΑΤΟική αποστολή εκτός συνόρων. Το ΝΑΤΟ όπως και η ΕΕ είναι δολοφονικοί μηχανισμοί οι οποίοι παλεύουν για την κερδοφορία των μονοπωλίων των κρατών - μελών τους και ενάντια στα συμφέροντα των λαών τους. Αναφορικά με την επέτειο του Πολυτεχνείου, δεν ξεχνάμε τη συμβολή που είχε το ΝΑΤΟ στη στήριξη της χούντας όπως και τη "γην και το ύδωρ" που έδωσαν οι δικτάτορες στην Αμερική».

Φαντάροι από ΔΑΝ ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ