Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις στην «ΕΝΟΙΑ ΑΕ»

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη μελετητική εταιρεία «ΕΝΟΙΑ ΑΕ», αύριο, Πέμπτη, στις 8 π.μ., καλεί το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, απαιτώντας να σταματήσουν οι απολύσεις, να ανακληθούν έξι απολύσεις που έγιναν σε μια μέρα στην εταιρεία, να καταργηθεί το δελτίο παροχής υπηρεσιών στην εξαρτημένη εργασία.

Η εργοδοσία της «ΕΝΟΙΑ», σημειώνει το Σωματείο, έκανε «6 απολύσεις, 4 τεχνικούς με μπλοκάκι και 2 τυπικά μισθωτούς. Η ΕΝΟΙΑ ΑΕ είναι μια μεγάλη μελετητική εταιρεία (απασχολεί περίπου 70 εργαζόμενους) με δραστηριότητα σε μεγάλα έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εχει χτίσει εδώ και πολλά χρόνια την κερδοφορία της καταφεύγοντας και άλλες φορές σε μέτρα σε βάρος την εργαζομένων της (απολύσεις τώρα και στο παρελθόν, μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση κ.ά.)».

Σε παρέμβαση του Σωματείου η εργοδοσία δεν απάντησε κάτι συγκεκριμένο, «παρά μόνο στο ότι θα δοθούν σε όλους οι νόμιμες αποζημιώσεις. Εκαναν λόγο για μείωση του αντικειμένου, υπερασπιζόμενοι τις απολύσεις ως μέσο για την πάση θυσία διατήρηση της κερδοφορίας της εταιρείας, που επιχειρούν να την παρουσιάσουν ως "ανάγκη" των εργαζομένων! Ταυτόχρονα παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων απολύσεων το επόμενο διάστημα. Η στάση της εργοδοσίας στην ΕΝΟΙΑ αποτελεί ένα ακόμα στιγμιότυπο της εργοδοτικής πρακτικής στον κλάδο των τεχνικών εταιρειών: Μειώσεις μισθών και απολύσεις. Κυριαρχία του δελτίου παροχής υπηρεσιών για να μην έχουν οι εργαζόμενοι κανένα δικαίωμα, καθώς βαφτίζονται "συνεργάτες" ενώ παρέχουν εξαρτημένη εργασία, όπως και όλοι οι άλλοι υπάλληλοι».

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν, συμμετέχοντας και στην απεργία στις 28 Νοέμβρη, διεκδικώντας: Να σταματήσουν οι απολύσεις. Επαναπρόσληψη των απολυμένων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Να καταργηθεί εδώ και τώρα το δελτίο παροχής υπηρεσιών στην εξαρτημένη εργασία. Κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Υπογραφή ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, μείωση του εργάσιμου χρόνου. Κατάργηση όλων των αντεργατικών μέτρων και των μνημονίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ