Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Τάσος ΨΑΡΡΑΣ

Σκηνοθέτης

Η Ιστορία και οι αγώνες του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας δεν αφορούν μόνο τους φίλους του, αλλά είναι ένα «κοινό αγαθό», αφού την ωφέλεια από τις θυσίες του έχει καρπωθεί άμεσα ή έμμεσα όλος ο ελληνικός πληθυσμός.

Και οι χειρότεροι πολέμιοί του έχουν κερδίσει καλύτερη ζωή, καλύτερα μεροκάματα, καλύτερα ωράρια, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης από αυτούς τους αγώνες.

Φυσικά το ΚΚΕ εκφράζει καταρχήν την εργατική τάξη. Αλλά, αν το καλοσκεφτούμε, ποιος έντιμος άνθρωπος δεν εργάζεται για να ζήσει; Κατά συνέπεια, μας εκφράζει όλους, ή εν πάση περιπτώσει τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, που δεν στηρίζουν την ύπαρξή τους στην εκμετάλλευση των άλλων ανθρώπων.

Θα ήθελα επίσης να υπενθυμίσω πως μαζί με τους κοινωνικούς αγώνες είναι πρωτοπόρο και στο χώρο του πολιτισμού, ανατρέποντας μια διαμορφωμένη από παλιά αντίληψη πως ο πολιτισμός είναι αγαθό για λίγους. Αντίθετα, με διαλέξεις, μελέτες, προβολές και συναυλίες φέρνει και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της πατρίδας μας τις τάσεις του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ