Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε» οι απαντήσεις Σεντένο για συντάξεις και «κόκκινα» δάνεια

«Πανηγυρικό» κλίμα, με βάση τα όσα απάντησε για την κατάσταση στην Ελλάδα ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, Μ. Σεντένο, κατά τη χτεσινή του παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο, επιχείρησαν να στήσουν εκ νέου χτες τα κυβερνητικά στελέχη. Η πραγματικότητα, βέβαια, όσο και αυτά που είπε ο Μ. Σεντένο, είναι πολύ διαφορετική. Σημειώνει σχετικά σε δελτίο Τύπου η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ:

«Επειδή η κυβέρνηση και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης πανηγυρίζουν πάλι για τη μη περικοπή των συντάξεων των παλιών συνταξιούχων από 1.1.2019 με αφορμή σημερινές (σ.σ. χτεσινές) δηλώσεις του προέδρου του Γιούρογκρουπ στην Οικονομική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, καλό θα ήταν να πληροφορηθεί κάποιος για το τι πραγματικά είπε και κυρίως τι δεν είπε ο κ. Σεντένο παρά το ότι ρωτήθηκε.

Αφού δήλωσε ότι η Ελλάδα "επέστρεψε στην ανάπτυξη και πέτυχε το πλεόνασμα 3,5%" και ότι "γιορτάζουμε το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε κτήμα της το μνημόνιο (ownership) δηλαδή δική της πολιτική και όχι έξωθεν επιβαλλόμενη", υπενθύμισε:

"Οι μεταρρυθμίσεις και αυτή η δημοσιονομική πολιτική πρέπει να συνεχιστούν. Σε κάθε περίπτωση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σε επαγρύπνηση"».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλος του έθεσε συγκεκριμένες ερωτήσεις, όπως:

«Για πόσο χρόνο και με ποιες προϋποθέσεις θα ισχύσει η μη περικοπή των συντάξεων των παλιών συνταξιούχων αν και εφόσον αποφασιστεί; Αν αλλάξουν τα δημοσιονομικά δεδομένα, δεν πιαστούν τα θηριώδη πλεονάσματα που πληρώνει ο λαός με φοροκαταιγίδα και μείωση κοινωνικών δαπανών, θα επανέλθει το ζήτημα των περικοπών των συντάξεων;

Γιατί γίνεται συζήτηση μόνο για τους παλιούς συνταξιούχους αλλά "θεσμοί" και κυβέρνηση δεν λένε κουβέντα για τους συνταξιούχους μετά το νόμο Κατρούγκαλου και τους μελλοντικούς συνταξιούχους που οι συντάξεις τους έχουν κατακρεουργηθεί επίσης;

Οταν για το 2019 προγραμματίζονται 76.000 πλειστηριασμοί (λαϊκών σπιτιών, νοικοκυριών στη συντριπτική πλειοψηφία τους) και καταργούνται και τα τελευταία μέτρα δικαστικής προστασίας τους, πώς τοποθετείται στο ότι τα νέα συστήματα διαχείρισης "κόκκινων" δανείων θα ασκήσουν αφόρητη πίεση και σε όσους - υποτίθεται - θα ωφελήσουν για ρυθμίσεις στις οποίες είναι αδύνατο να ανταποκριθούν; Τι λέει για το ότι κι άλλες εγγυήσεις (με ομόλογα ή άλλους τρόπους) θα δοθούν στις τράπεζες και τα αρπακτικά των funds που λυμαίνονται την αγορά των δανείων αυτών που θα βαρύνουν ξανά τους φορολογούμενους. Δηλαδή, θα μοιραστούν κι αυτά τα χρέη οι φορολογούμενοι για να ενισχυθούν μια ακόμα φορά οι τράπεζες».

Και η απάντηση του Μ. Σεντένο; Καμία. Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε... «Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και η δημοσιονομική πολιτική».

Αυτό θα πει «εκκωφαντική» σιωπή. Αποκαλυπτική της αξίας των πανηγυρισμών της κυβέρνησης, της εξαπάτησης του λαού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διελκυστίνδα γύρω από τις μορφές χρηματοδότησης των ομίλων (2020-04-01 00:00:00.0)
Οι αντιλαϊκές δεσμεύσεις ξεσκεπάζουν τα κυβερνητικά παραμύθια (2018-07-07 00:00:00.0)
Ανάκαμψη για το κεφάλαιο με «λίπασμα» την αντιλαϊκή πολιτική (2018-02-22 00:00:00.0)
Αντιλαϊκά παζάρια με «σημαδεμένα χαρτιά» (2016-11-27 00:00:00.0)
Προωθούν αντεργατικές ανατροπές για ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον (2016-11-23 00:00:00.0)
Η επιμήκυνση «γέφυρα» για τα επόμενα πακέτα μέτρων (2012-11-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ