Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Υπερφαλαγγίζεται» από τον Ν. Χριστοδουλάκη

Την απειλή του... ιδεολογικοπολιτικού «αφοπλισμού» της αντιμετωπίζει η ηγεσία της ΝΔ, καθώς οι εξαγγελίες αλλά και η εφαρμογή άγριων νεοφιλελεύθερων μέτρων από τον Ν. Χριστοδουλάκη την υπερφαλαγγίζει και της αφαιρεί «το έδαφος κάτω από τα πόδια».

Χαρακτηριστικό της αμηχανίας που διακατέχει τη Ρηγίλλης, μπροστά στην αντιλαϊκή επέλαση της κυβέρνησης Σημίτη, είναι ότι δεν έχει σχολιαστεί επίσημα, δύο εικοσιτετράωρα μετά, το «νέο μείγμα» οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, ενώ οι αρμόδιοι τομεάρχες και ο εκπρόσωπος Τύπου είναι συνήθως λαλίστατοι. Το βέβαιο είναι ότι η ηγεσία της διαπιστώνει έντρομη πως η λεγόμενη θεωρία του «ώριμου φρούτου» δεν έχει καμία τύχη, γιατί το «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ δεν έχει πει την «τελευταία λέξη» του και δοκιμάζεται εκ νέου ως ο πιο κατάλληλος διαχειριστής της εξουσίας.

Ο αρμόδιος τομεάρχης Γ. Αλογοσκούφης, κληθείς χτες (από την ΕΡΑ) να σχολιάσει τα κυβερνητικά μέτρα, περιορίστηκε να επισημάνει ότι «περιμένει πράξεις και όχι εξαγγελίες». Το πρώτο δείγμα γραφής από τον Ν. Χριστοδουλάκη πρέπει να δοθεί με τον προϋπολογισμό, ανέφερε, και συνεχίζοντας τις εποικοδομητικές προτάσεις υπέδειξε στην κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα τη φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία, όπως είπε, δεν πρέπει να εξαγγελθεί την προεκλογική περίοδο.

Η αλήθεια όμως είναι ότι ο πολιτικός λόγος της ΝΔ έχει «εξασθενίσει» σημαντικά, ενώ ο ρόλος που της απομένει είναι να τρέχει πίσω από την κυβέρνηση ζητώντας να εφαρμοστούν άμεσα τα αντιλαϊκά μέτρα. Ο Κ. Καραμανλής σε όλες τις ομιλίες του, τελευταία ήταν στην ΚΕ του κόμματός του πριν από δέκα μέρες, είχε αναδείξει σε «μείζονος σημασίας θέμα για το επόμενο διάστημα την προώθηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών, την απελευθέρωση των αγορών, την υλοποίηση επιβεβλημένων αποκρατικοποιήσεων». Οι αποκρατικοποιήσεις πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατόν και να είναι ουσιαστικές, τόνιζε. Οι σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις της κυβέρνησης Σημίτη ασφαλώς τη «δικαιώνουν», αλλά ταυτόχρονα την υποχρεώνουν να βρει νέους λόγους να δικαιολογήσει το ρόλο της ως «υπεύθυνης αντιπολίτευσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ