Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Πάρτε μέτρα για τη δημοκρατική εκπαίδευση των αστυνομικών

Επίκαιρη Ερώτηση του Κόμματος κατατέθηκε στη Βουλή σχετικά με τη δολοφονία νεαρού τσιγγάνου από αστυνομικό

Παπαγεωργίου Βασίλης

Επίκαιρη Ερώτηση σχετικά με τη δολοφονία του 21 χρονου Μαρίνου Χριστόπουλου, πατέρα δύο παιδιών, από τον αστυφύλακα Γ. Κυλιανάκη, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ.

Στο κείμενο της Ερώτησης επισημαίνεται ότι «το αποκρουστικό πρόσωπο τού εντεινόμενου κρατικού αυταρχισμού, της αστυνομικής αυθαιρεσίας, των αντιδημοκρατικών πρακτικών και της ρατσιστικής νοοτροπίας, έκανε για πολλοστή φορά την εμφάνισή του το βράδυ της Τετάρτης, 24-10-2001, στο Ζεφύρι όταν ο 21χρονος τσιγγάνος Μαρίνος Χριστόπουλος πυροβολήθηκε από πίσω και δολοφονήθηκε από τον αστυφύλακα Γ. Κυλιανάκη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το όπλο του εκπυρσοκρότησε κατά λάθος και αφέθηκε ελεύθερος».

Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι «το κλίμα που καλλιεργεί η κυβέρνηση με την πολιτική της μέσα στα Σώματα Ασφαλείας, οδηγεί σε απαράδεκτες πρακτικές των αστυνομικών απέναντι σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τσιγγάνους, ομογενείς, αλλοδαπούς κτλ. αλλά και τη δημιουργία κλίματος αστυνομοκρατίας σε περιοχές όπως το Ζεφύρι, όπου διαμένουν τσιγγάνοι. Ταυτόχρονα, η ατιμωρησία των οργάνων της "τάξης" πολλαπλασιάζει τα κρούσματα και όλα αυτά σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη διεύρυνση της δυνατότητας χρήσης όπλων της ΕΛΑΣ...».

Ο βουλευτής του Κόμματος ρωτά συγκεκριμένα τον υπουργό, για το «ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε για τη δημοκρατική εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση των αστυνομικών υπαλλήλων, ώστε να σέβονται την αξία του ανθρώπου ανεξάρτητα από φυλή, εθνικότητα κτλ.;».

Και ακόμη, καλείται η κυβέρνηση να απαντήσει για το «ποια είναι τα αποτελέσματα για την πάταξη της εγκληματικότητας, που έδωσε ως τώρα η έντονη αστυνόμευση της περιοχής του Ζεφυρίου και αν η κυβέρνηση σκέπτεται να αναθεωρήσει την πρακτική τέτοιου είδους βάναυσων ελέγχων, οι οποίοι έχουν προκαλέσει δημόσιες καταγγελίες πολιτών για βάναυση συμπεριφορά αστυνομικών υπαλλήλων;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ