Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Ανοίγει νέα πεδία κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους

Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής συζητείται από χτες το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης με τίτλο «Θεματικός Τουρισμός - ειδικές μορφές τουρισμού - ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου στον τομέα του τουρισμού και της τουριστικής εκπαίδευσης - στήριξη τουριστικής επιχειρηματικότητας και άλλες διατάξεις», με το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έρχεται να ικανοποιήσει και άλλα «θέλω» των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό.

Ενδεικτικά, όπως ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, το νομοσχέδιο ικανοποιεί αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων για την παραπέρα «αξιοποίηση της στεριάς, του αέρα και της θάλασσας», του αθλητισμού, της Παιδείας, των ιαματικών πηγών κ.ο.κ., «χωρίς εμπόδια, χωρίς κανέναν περιορισμό».

Επιπλέον, συνέχισε ο Χρ. Κατσώτης, το νομοσχέδιο προβλέπει τη διαμόρφωση του «κατάλληλου θεσμικού πλαισίου» για την ανάπτυξη επιχειρηματικών τουριστικών δραστηριοτήτων σε περιοχές «οικολογικού ενδιαφέροντος, αναγνωρισμένης οικολογικής αξίας, όπως αναφέρεται και στο σχέδιο νόμου, όπως εθνικά πάρκα, υγρότοποι, περιοχές του δικτύου Natura και άλλες προστατευόμενες περιοχές. Ολα παραδίδονται στους επιχειρηματικούς ομίλους».

Το ίδιο συμβαίνει και στον αθλητισμό, όπου δημιουργείται μητρώο τουριστικών επιχειρήσεων οι οποίες θα δραστηριοποιούνται σε διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις. Ο δε «εκπαιδευτικός τουρισμός», σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, «νομιμοποιεί την χωρίς όρια και όρους απασχόληση εκπαιδευομένων» στο πλαίσιο εκπαιδευτικών, ευρωπαϊκών ή διεθνών προγραμμάτων σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

Οσον αφορά τον «ιατρικό τουρισμό», προβλέπεται η δημιουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Ιατρικού Τουρισμού που θα περιλαμβάνει όλους τους παρόχους Υγείας, δημόσιους και ιδιωτικούς, και θα διασυνδέεται με το υπουργείο Τουρισμού για «την προσέλκυση πελατών», ενώ προβλέπεται η δημιουργία ιατρείων από το Δημόσιο στις διάφορες μονάδες ιαματικής θεραπείας για τη στήριξη της επιχειρηματικής λειτουργίας, αφού οι ιαματικές πηγές ιδιωτικοποιούνται, ενώ έχουν ήδη αποκλειστεί οι συνταξιούχοι που έχουν ανάγκη ιαματικής θεραπείας, αφού θα πρέπει να πληρώνουν.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα επιφυλάχτηκαν για την ψήφο τους, χωρίς να διαφωνούν με την ουσία του νομοσχεδίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ