Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζεται η αλληλεγγύη στον ναύτη που κατήγγειλε τη συμμετοχή σε ΝΑΤΟικές αποστολές

Συνεχίζεται το κύμα αλληλεγγύης στον ναύτη Σταύρο Παπαδάκη, ο οποίος υπηρετεί ως Δίοπος Μηχανικός - Τ/ΜΗΧ στη φρεγάτα «Ναβαρίνον» και αφού δήλωσε ανοιχτά τη διαφωνία του στη συμμετοχή του πλοίου στη ΝΑΤΟική άσκηση «Sea Guardian», αποσπάστηκε σε άλλο πλοίο, προφανώς επειδή η διοίκηση δεν τον ήθελε «μέσα στα πόδια της» όσο το πλοίο συμμετέχει στη ΝΑΤΟική αποστολή.

Ηδη δεκάδες στρατευμένοι, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία και φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος έχουν σταθεί στο πλευρό του, καταδικάζοντας την εμπλοκή της χώρας και των Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και σε αποστολές του ΝΑΤΟ, εμπλοκή που εκθέτει το λαό σε τεράστιους κινδύνους.

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου εκφράζει την αλληλεγγύη της στον ναύτη Σταύρο Παπαδάκη, «βλέποντας ότι στέλνουν το πλοίο που υπηρετεί σε μια πολεμική επιχείρηση, που δεν έχει καμιά δουλειά με τα σύνορα της πατρίδας, για τη φύλαξη των οποίων στρατεύτηκε και ο ίδιος, όπως είχε χρέος...».

Καλεί «κάθε νέο να ακολουθήσει το παράδειγμά του. Να εκφράσει με κάθε τρόπο την υποστήριξή του για τη στάση του ναύτη Σταύρου Παπαδάκη, που εκφράζει το διαχρονικό αίτημα του ελληνικού λαού και του φιλειρηνικού κινήματος να μη γίνει η χώρα μας ορμητήριο πολέμων».

Καλεί «καθένα να εκδηλώσει την αντίθεσή του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και σε κάθε πολιτική δύναμη που στηρίζει την εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ».

«Οι ανταγωνισμοί και η "γεωστρατηγική αναβάθμιση" των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων σε νέες αγορές του εξωτερικού στέλνουν τις Ενοπλες Δυνάμεις σε αποστολές και ασκήσεις εκτός συνόρων. Μόνο ανασφάλεια και σοβαρούς κινδύνους μπορεί να επιφυλάσσουν για τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της πατρίδας μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Να δυναμώσει ο αγώνας σε κάθε χώρο δουλειάς

«Η στάση του ναύτη εκφράζει το διαχρονικό αίτημα του ελληνικού λαού και των εργατικών σωματείων να μη γίνει η χώρα μας ορμητήριο πολέμων», σημειώνει σε αντίστοιχη ανακοίνωσή της η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Σημειώνει μεταξύ άλλων πως η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, «που θυσιάζει καθημερινά μισθούς και δικαιώματα των εργαζομένων για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με τη συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και τους σχεδιασμούς του στην περιοχή... Το κυνήγι του κέρδους για τα μονοπώλια και με τα στρατιωτικά μέσα του ΝΑΤΟ έχει αφήσει σε γείτονες λαούς μόνο φτώχεια, πολέμους, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες ξεριζωμένους, έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε έναν υγρό τάφο».

Και καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους μέσα στους χώρους δουλειάς ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να επιστρέψουν όλοι οι στρατιωτικοί και οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας μας από τις αποστολές εκτός συνόρων, να κλείσουν η βάση της Σούδας, όλες οι ξένες βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και τα στρατηγεία τους στην Ελλάδα, να αποδεσμευτεί η χώρα μας από τους δολοφονικούς οργανισμούς των ΝΑΤΟ - ΕΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θέμα ημερών η αποστολή και φρεγάτας στο «στόμα του λύκου» (2024-01-20 00:00:00.0)
Καμία ανοχή στη «σιγή νεκροταφείου» που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ! (2018-12-25 00:00:00.0)
Επιστολές στρατευμένων (2018-11-20 00:00:00.0)
Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ (2018-11-20 00:00:00.0)
Χαιρετίζει τη στάση του μέλους της (2018-10-23 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις του ΚΚΕ σε Βουλή και Ευρωπαϊκή Επιτροπή (2016-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ