Κυριακή 4 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ ΛΑΟΙ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στους δρόμους την Πέμπτη για την ειρήνη

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 7μμ στην Πλατεία Αριστοτέλους

Με αποφασιστικότητα και αγωνιστικό πάθος οι φιλειρηνικές δυνάμεις και ο λαός της Θεσσαλονίκης ετοιμάζονται για το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 8 του Νοέμβρη για την καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου, την υπεράσπιση της ειρήνης, των δημοκρατικών δικαιωμάτων, των λαϊκών και πολιτικών ελευθεριών, που έχουν μπει στο στόχαστρο των κυβερνώντων και των μεγάλων εταίρων των ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Φορέων Θεσσαλονίκης, που οργανώνει το συλλαλητήριο και στην οποία συμμετέχουν το ΕΚΘ, η ΕΔΟΘ, η ΝΑΘ, η ΤΕΔΚ, τα Επιμελητήρια, η ΕΔΥΕΘ, η Αντιπολεμική Επιτροπή και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, καλεί τους νέους, τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες της πόλης στις 7 μ.μ. στην Πλατεία Αριστοτέλους για να ζητήσουν τον άμεσο τερματισμό του άδικου πολέμου.

Με δήλωσή του στο «Ρ» ο Νίκος Ζώκας, γραμματέας της ΕΔΥΕΘ, τονίζει ότι «οι τοπικές επιτροπές της ΕΔΥΕΘ και οι συνοικιακές αντιπολεμικές επιτροπές, όπου έχουν συσταθεί και λειτουργούν, έχουν προχωρήσει σε μια σειρά κινητοποιήσεις για τη μαζικοποίηση της εκδήλωσης. Επιδιώχτηκε σ' όλη αυτή την προπαρασκευαστική δουλιά να μετατραπεί η καθιερωμένη διαδήλωση του λαού και της νεολαίας στην επέτειο του Πολυτεχνείου, σε ένα συγκλονιστικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο».

«Υπάρχει πολύ καλό κλίμα», υπογραμμίζει ο Νίκος Ζώκας, «και με τη συνέχιση της κινητοποίησης μέχρι και τη μέρα του συλλαλητηρίου, είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε ένα πολύ μαζικό και πετυχημένο συλλαλητήριο, όπως και στην Αθήνα, που, όπως όλα δείχνουν, έχει υποστήριξη από πλατιά στρώματα του πληθυσμού».

Σε προκήρυξή τους εξάλλου, οι φορείς που οργανώνουν το συλλαλητήριο καλούν την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην απεμπλοκή της χώρας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και να διαμορφώσουν ένα δυνατό πλατύ μέτωπο απέναντι στις προσπάθειες φαλκίδευσης των κοινωνικών και δημοκρατικών ελευθεριών, με πρόσχημα την πάταξη της τρομοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ