Κυριακή 4 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ ΛΑΟΙ
Σε ρυθμούς αντιπολεμικούς όλη η Αττική!

Αγωνιστικό ραντεβού την Πέμπτη, 8 του Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην Πλατεία Συντάγματος και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Μ. Θεοδωράκης
Μ. Θεοδωράκης
Αντιπολεμικό σάλπισμα ηχεί σε όλη την Αθήνα ενόψει του μεγάλου συλλαλητηρίου την ερχόμενη Πέμπτη, στις 6μ.μ., στο Σύνταγμα και της πορείας στην αμερικάνικη πρεσβεία. Καθημερινά εκπρόσωποι δεκάδων μαζικών φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων που συνδιοργανώνουν και στηρίζουν την κινητοποίηση, «οργώνουν» τους χώρους δουλιάς και τις συνοικίες του Λεκανοπεδίου, καλώντας σε μαζική συμμετοχή τον αθηναϊκό λαό ώστε να στείλει σαφές και ηχηρό μήνυμα καταδίκης στους πρωτεργάτες του νέου άδικου ιμπεριαλιστικού πολέμου, τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΝΑΤΟ αλλά και την ελληνική κυβέρνηση που έσπευσε να πάρει θέση στο πλευρό των πολεμοκάπηλων, ωθώντας τη χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς.

Μέσα από μια πλατιά αντιπολεμική συσπείρωση εκπέμπεται το κάλεσμα με αποδέκτη κάθε εργαζόμενο, κάθε φιλειρηνιστή, προοδευτικό άνθρωπο να διατρανώσει την απαίτησή του για τερματισμό του πολέμου, για τερματισμό της συμμετοχής της Ελλάδας σε αυτόν, για διεύρυνση και όχι αφαίρεση των ατομικών και λαϊκών ελευθεριών. Να πει ένα σθεναρό «ΟΧΙ» στην τρομοκρατία του πολέμου και στον αυταρχισμό.

Θυμίζουμε πως η απόφαση για το συλλαλητήριο πάρθηκε στις 24 του Οκτώβρη έπειτα από αντιπολεμική σύσκεψη, που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία συνδικαλιστών και μαζικών φορέων και η οποία χαρακτηρίστηκε από πρωτοφανή μαζικότητα στην εκπροσώπηση φορέων αλλά και προσωπικοτήτων της δημόσιας ζωής. Τις μέρες που μεσολάβησαν την πρωτοβουλία πλαισίωσαν συνυπογράφοντας το κάλεσμα συμμετοχής και πρωτοστατώντας για την επιτυχία της κινητοποίησης, δεκάδες συνδικαλιστικές εργατικές και επαγγελματικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Ομοσπονδίες, αλλά και πρωτοβάθμια σωματεία. Ακόμη, η ΕΕΔΥΕ, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, νέοι καλλιτέχνες, η Πρωτοβουλία Γένοβα 2001, άλλοι μαζικοί φορείς, κινήσεις και επιτροπές αγώνα, λύκεια και σύλλογοι εκπαιδευτικών, σύλλογοι μεταναστών και προσφύγων κ.ά. Στο πλευρό τους τάχθηκαν παράγοντες της δημόσιας ζωής, άνθρωποι των Τεχνών και των Γραμμάτων, αλλά και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μ. Θεοδωράκης - Μ Γλέζος - Π. Κρητικός

Η νεολαία, οι εργαζόμενοι της Αθήνας θα διαδηλώσουν τη θέλησή τους για ειρήνη
Η νεολαία, οι εργαζόμενοι της Αθήνας θα διαδηλώσουν τη θέλησή τους για ειρήνη
Σημαντική παρέμβαση στον αγώνα για την επιτυχία του συλλαλητηρίου αποτέλεσε στις αρχές της βδομάδας που μας πέρασε η κοινή δήλωση των Μ. Θεοδωράκη και Μ. Γλέζο, την οποία συνυπέγραψε προχτές και ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β. Πειραιά, Παναγιώτης Κρητικός.

Στη δήλωση αυτή διακηρύσσεται: «Ενώνουμε κι εμείς τη δική μας φωνή με την αγωνία και την οργή των λαών και λέμε: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Ζητάμε να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτό τον άδικο, ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Αγωνιζόμαστε για διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών και αντιστεκόμαστε στα αυταρχικά μέτρα που θέλουν να τις περιορίσουν.

Καλούμε το λαό της Αθήνας ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 6 Μ.Μ.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ