Τρίτη 6 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ: Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη

Πίσω από το επιχείρημα ότι η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, προσπαθεί να οχυρωθεί η ηγεσία της ΝΔ, απαντώντας στις αποκαλύψεις του Κ. Λαλιώτη για τους λογαριασμούς σε λιβεριανή εταιρία.

Γενικότερα, η Ρηγίλλης δίνει την εντύπωση ότι θέλει να απαλλαγεί από αυτήν την υπόθεση, γιατί δε θέλει να «αναλώνεται» σε «ιστορίες του παρελθόντος» και να παγιδεύεται στο γήπεδο που θέλει η κυβέρνηση. Ετσι, ο εκπρόσωπος Τύπου Θ. Ρουσόπουλος, στη χθεσινή του απάντηση, δίνει έμφαση στο γεγονός ότι η υπόθεση, «με πρωτοβουλία του επιτίμου προέδρου της ΝΔ κ. Μητσοτάκη και βουλευτών του κόμματος, βρίσκεται ήδη στα χέρια της Δικαιοσύνης». Παράλληλα, επισημαίνει ότι «είναι η ίδια υπόθεση, που το 1994, πάλι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είχε κλείσει, διότι προφανώς δε βρήκε κάποιο μεμπτό στοιχείο». Παρ' όλα αυτά, ζητεί από τη Δικαιοσύνη «να δώσει απαντήσεις και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, σε δήλωσή του την Κυριακή, είχε αναφέρει ότι «οι "συνταρακτικές αποκαλύψεις", για τις οποίες μιλούσε ο κ. Λαλιώτης, απεδείχθησαν ξαναζεσταμένη σούπα. Τα έγγραφα που δήθεν αποκαλύπτει, όπως και ο ίδιος αναγκάζεται να επαναλάβει τέσσερις φορές στην ανακοίνωσή του, είναι στοιχεία που η ίδια η Νέα Δημοκρατία, διά του τότε γενικού διευθυντή της κ. Κ. Πυλαρινού, είχε δώσει στη δημοσιότητα (8/10/93)». Στη δήλωση του Κ. Πυλαρινού που επισυνάπτεται, αναφέρεται ότι «το ένταλμα πληρωμής εξωτερικού, αριθμός 53196206/7.6.89, αφορά τη δραχμοποίηση ποσού 600.000 δολαρίων, καθώς και ότι υπάρχει παραστατικό καταθέσεως στο λογαριασμό του κόμματος της ΝΔ, αριθμός 08689/8.6.89-101.495.100 δρχ., δηλαδή το ισόποσο των 600.000 δολαρίων. Από τα στοιχεία αυτά, προκύπτει ότι το ποσόν των 600.000 δολ., που κατατέθηκε από τον κ. Αλαφούζο, περιήλθε σε δραχμές στο ταμείο του κόμματος με την παραπάνω διαδικασία».

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, κινήθηκε ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει χθες το βράδυ, μετά την επιστροφή του από πολυήμερο ταξίδι στην Κίνα, τα στοιχεία του Κ. Λαλιώτη, είπε: «Πάλι θα ασχολούμαστε με τον κ. Λαλιώτη; Σας είπα ότι με τον κ. Λαλιώτη θα καθαρίσουμε στη Δικαιοσύνη, η οποία θα ξεκαθαρίσει όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν». Σχολίασε, ωστόσο, ότι προφανής στόχος του Κ. Λαλιώτη είναι ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τις τρομακτικές αδυναμίες των δημοσίων έργων που άφησε πίσω του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ