Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΜΕ
ΟΧΙ στις απελάσεις

«Το ΠΑΜΕ θεωρεί απάνθρωπη τη μέχρι τώρα μεταχείριση των 1.200 λαθρομεταναστών που βρίσκονται στη Ζάκυνθο και απαιτεί από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα ώστε:

Να μην υλοποιηθεί το σχέδιό της για "επαναπροώθηση" στις χώρες προέλευσης. Να τους παρασχεθεί η αναγκαία περίθαλψη, ιατρική ή άλλη, για την παραμονή τους σε ανθρώπινες συνθήκες. Να δοθεί άσυλο σε όσους το ζητήσουν και προέρχονται από χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση ή από χώρες που έχουν καταλυθεί οι δημοκρατικοί θεσμοί.

Τα μέτρα αυτά αποτελούν κατάκτηση της ανθρώπινης κοινότητας και ελάχιστη προσφορά σε εξαθλιωμένους και κυνηγημένους από τις εστίες τους συνανθρώπους μας.

Η μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης προσβάλλει τους Ελληνες εργαζόμενους παρατείνοντας το δράμα των μεταναστών και την εξευτελιστική τους μεταχείριση.

Το ζήτημα των μεταναστών απαιτείται να αντιμετωπιστεί γενικότερα μέσα από ένα άλλο πλαίσιο, που να ωφελεί τον ελληνικό λαό, τους μετανάστες, την ειρήνη, τη φιλία των λαών και να ανταποκρίνεται στις ανθρώπινες και δημοκρατικές ανάγκες και αξίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ