Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Να παραταθεί το επίδομα ενοικίου στους σεισμόπληκτους

Την ανάγκη παράτασης της επιδότησης ενοικίου για τους σεισμόπληκτους της 7ης Σεπτέμβρη 1999, επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη με Ερώτηση που απευθύνουν προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ανάμεσα στα μέτρα που αποφασίστηκαν για την αντιμετώπιση των συνεπειών από το σεισμό της 7ης Σεπτέμβρη 1999 - επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - ήταν και η επιδότηση ενοικίου για δυο χρόνια σε όσους υποχρεώθηκαν να μην κατοικούν στα σπίτια τους εξαιτίας των ζημιών που προκλήθηκαν, μέχρι να τα επισκευάσουν ή να τα ανακατασκευάσουν.

Το ζήτημα είναι - τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - πως δεκάδες οικογένειες δεν έχουν καταφέρει ακόμη να τελειώσουν τις επισκευές ή τις ανακατασκευές των σπιτιών τους. Αρκετοί μάλιστα από αυτούς δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη. Για το λόγο αυτό τους δόθηκε η δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις προς τους Τομείς Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ) μέχρι τον Απρίλη του 2002. Ωστόσο, η επιδότηση του ενοικίου σταμάτησε το Σεπτέμβρη του 2001, με κίνδυνο μέχρι να επισκευαστούν τα σπίτια τους να πληρώνουν πλέον το ενοίκιο από την τσέπη τους.

Και οι δύο βουλευτές καταλήγουν απευθύνοντας το εξής ερώτημα προς τους συναρμόδιους υπουργούς: Ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να δοθεί παράταση στην επιδότηση του ενοικίου στους σεισμόπληκτους της 7ης Σεπτέμβρη 1999, με δεδομένο ότι πολλά σπίτια δεν έχουν επισκευαστεί ακόμη και ήδη δόθηκε παράταση υποβολής αιτήσεων αποκατάστασης στα ΤΑΣ μέχρι τον Απρίλη του 2002;

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο «Ρ», σε ορισμένες περιπτώσεις που δόθηκαν επιδόματα ενοικίου σε σεισμοπλήκτους για διάστημα πέραν της 30ής Σεπτέμβρη 2001, τώρα επικαλούνται «λάθος» και τους ζητούν τα χρήματα πίσω!...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ