Πέμπτη 7 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μόνο το ΚΚΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς

Συγκεντρώσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Παλαμά και Μουζάκι

Ο Τ. Τσιαπλές
Ο Τ. Τσιαπλές
Σε συγκεντρώσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Μουζάκι και στον Παλαμά Καρδίτσας μίλησαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λάμπρος Γιώτης και Αρης Πολυγένης, αντίστοιχα, καθώς και ο Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι προηγούμενοι, «λιάνισε» τις συντάξεις!

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους στο Μουζάκι ο Λάμπρος Γιώτης έκανε αναφορά στις παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο, καθώς και στις ευθύνες της δημοτικής αρχής αλλά και της μείζονος αντιπολίτευσης, που συνέβαλαν στην ακόμα μεγαλύτερη συσσώρευση των προβλημάτων που χρόνια τώρα ταλανίζουν τους κατοίκους της πόλης και των χωριών του δήμου.

Ο Τάσος Τσιαπλές επισήμανε, από την πλευρά του, πως οι επιθέσεις που δέχονται τα λαϊκά στρώματα είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της ΕΕ που εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός και ο δήμαρχος Γ. Κωτσός, που είναι στελέχη της ΝΔ.

Ειδική αναφορά έκανε στην κυβερνητική προπαγάνδα περί «του τέλους των μνημονίων», της «αποκατάστασης αδικιών» και της «μη περικοπής συντάξεων», τονίζοντας: «Ποιες συντάξεις σώζουν; Αυτές που κόπηκαν 21 φορές τα τελευταία χρόνια από τον ΣΥΡΙΖΑ, και πριν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, των οποίων οι μειώσεις διατηρούνται άθικτες; Ξεχνάνε ότι με το 3ο μνημόνιο αύξησαν τις κρατήσεις στον κλάδο Υγείας στις κύριες, από το 4% στο 6% και στις επικουρικές από 0% σε 6%; Οτι επέβαλαν την κατάργηση του ΕΚΑΣ, που ήταν μια ανακούφιση για χαμηλοσυνταξιούχους; Οτι προχώρησαν σε αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 και μείωσαν 20% τις κατώτερες συντάξεις σε όσους νέους συνταξιούχους δεν συμπλήρωσαν το 67ο έτος; Οι συντάξεις του ΟΓΑ έπεσαν απ' τα 460 στα 320 ευρώ, με το νόμο Κατρούγκαλου».

Το ΚΚΕ στο πλευρό των αγροτών

Στον Παλαμά, στη μεγάλη συγκέντρωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου, ο Αρης Πολυγένης, καταθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία, ανέδειξε πως η πολιτική που ακολούθησε η δημοτική αρχή είναι μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα των κατοίκων του δήμου και κάλεσε σε συστράτευση για συγκρότηση μαχητικών ψηφοδελτίων και αγώνα για ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες.

Ο Τάσος Τσιαπλές, αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος, επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Τα περί "δημοσιονομικών δεδομένων της χώρας", που κατά την κυβέρνηση δεν επιτρέπουν τάχα την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων - όπως και τα αιτήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων - αποτελούν προσπάθεια απόκρυψης της ταξικής πολιτικής που εφαρμόζει υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου (...) Το μόνο κόμμα που στήριξε καθαρά τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων και καταδίκασε τη δίωξη των αγροτών, ήταν το ΚΚΕ, ενώ η ΝΔ, που διεκδικεί την κυβέρνηση, τάχθηκε κατά των μπλόκων, δεν είπε κουβέντα για τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και δεν καταδίκασε τον αυταρχισμό και την αδιαλλαξία της κυβέρνησης. Το ίδιο και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και την ΕΕ».

Παρέμβαση στη συγκέντρωση έκανε και ο Γιάννης Αρζουμανίδης, πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλία και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος αναφέρθηκε στις αυταπάτες που έσπειρε ο ΣΥΡΙΖΑ και την απογοήτευση που προκάλεσε με την πολιτική του σε εκείνους που νιώθουν αριστεροί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ