Πέμπτη 7 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Τίμησαν τα 75 χρόνια από τη Μάχη της Κοκκινιάς

Τους λαϊκούς ήρωες του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και του ΚΚΕ, που πριν από 75 χρόνια έδωσαν τη μεγάλη Μάχη της Κοκκινιάς ενάντια στους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, τίμησαν χτες με την εκδήλωσή τους οι Οργανώσεις Νίκαιας - Ρέντη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κατάθεση στεφάνου στο Περιβολάκι και με ομιλία από τον πρόεδρο του Παραρτήματος Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Παναγιώτη Γεωργιόπουλο.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι μεταφέρθηκαν στον πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος», όπου μίλησε ο Παναγιώτης Κατηφές, μέλος της ΕΠ Αττικής του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης τα μέλη της ΚΕ του Κόμματος Βαγγέλης Μαρούπας και Κυριάκος Ιωαννίδης.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ακολούθησε, συγκίνησε τους συγκεντρωμένους, αφού μέσα από απαγγελίες ποιημάτων και αφήγηση αποδόθηκαν το συγκλονιστικό χρονικό της μεγάλης μάχης, ο απαράμιλλος λαϊκός ηρωισμός, η πίστη στη δύναμη των καταπιεσμένων όταν συμπορεύονται με την ανατρεπτική πολιτική και δράση του ΚΚΕ.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες - συντελεστές της παράστασης ήταν και υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο της Νίκαιας και πιο συγκεκριμένα οι τραγουδιστές Δημήτρης Κανέλλος και Πολυξένη Καράκογλου, ο ηθοποιός Τάσος Σωτηράκης, η συγγραφέας Λιλή Γάτη και η φοιτήτρια Ερατώ Τριβιζά. Το σχήμα συμπλήρωναν ο μουσικός Γιάννης Μπαξεβάνης και η φοιτήτρια Εφη Κεφαλά.


Ο Π. Κατηφές στην ομιλία του ανέδειξε τη σημασία της Μάχης της Κοκκινιάς και τόνισε ότι μένει αξέχαστη γιατί μετά τους ηρωικούς μαχητές του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, «χιλιάδες άλλοι εργάτες, προλετάριοι πήραν τη σκυτάλη και μας έχουν φτάσει μέχρι εδώ».

Στην ομιλία του, ανέδειξε την προσπάθεια καπηλείας των ηρωικών αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που, όπως είπε, μόνο σαν «τυμβωρυχία μπορεί να θεωρηθεί. Να μιλά για την Αρη, για το ΕΑΜ, για τον ΕΛΑΣ, ο πρωθυπουργός που είναι ο μεντεσές των Αμερικανών και των ΝΑΤΟικών συμφερόντων στην περιοχή των Βαλκανίων...».

Σε άλλο σημείο σημείωσε ότι ο καλύτερος τρόπος σήμερα για να «αποτίσουμε φόρο τιμής στους κομμουνιστές, στους ΕΑΜίτες και τους ΕΛΑΣίτες, στους ΕΠΟΝίτες και στο λαό της Κοκκινιάς, (...) είναι να δυναμώσει η πάλη απέναντι στην ίδια τη μήτρα που γεννά το φασισμό και τότε και τώρα, να δυναμώσει η πάλη απέναντι στο ίδιο το σύστημα που γεννά πολέμους, φτώχεια, ανεργία, μετανάστευση».

Και ολοκληρώνοντας κάλεσε σε αποφασιστική συστράτευση με το ΚΚΕ παντού, για να ενισχυθεί «η φωνή της γνήσιας υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων. Τιμωρούμε τα κόμματα της αστικής τάξης, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Διώχνουμε τους δολοφόνους φασίστες της Χρυσής Αυγής από κάθε γειτονιά.

Ο Π. Κατηφές
Ο Π. Κατηφές
Τώρα, ακόμα πιο εξοπλισμένοι, καλούμε το λαό να αξιοποιήσει την πείρα του και να στρατευτεί με το ΚΚΕ για να δυναμώσουν οι αγώνες υπέρ του λαού, για να αναδειχθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, για να μπλοκάρουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά την αντιλαϊκή πολιτική, για να μην παγιδευτεί πάλι ο λαός στα νέα δίπολα, αλλά να κάνει την πραγματική διαφορά υπέρ των δικών του συμφερόντων, για να δυναμώσει η πάλη απέναντι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Καλούμε το λαό να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ παντού, να τιμωρήσει και με την ψήφο του την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να μην ξαναγυρίσει στα παλιά, στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που μας έφεραν μέχρι εδώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ