Πέμπτη 7 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΕΦΑ - ΔΕΠΑ
Απεργία ενάντια στην πολιτική «απελευθέρωσης»

Απεργία και συγκέντρωση στη Βουλή στις 5 μ.μ. έχει κηρύξει για σήμερα, Πέμπτη, το Σωματείο Εργαζομένων στον Τομέα του Φυσικού Αερίου - ΔΕΠΑ (ΣΕΦΑ - ΔΕΠΑ) ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο προωθείται η πώληση της ΔΕΠΑ. Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει και το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Αττικής.

Το Σωματείο σημειώνει ότι η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας την πολιτική «"απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας" (...) που ακολουθείται διαχρονικά από τις αρχές του '90 και στον τομέα του φυσικού αερίου», προχώρησε το Δεκέμβρη του 2018 στην πώληση του 66% του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς (ΔΕΣΦΑ), στον λειτουργικό διαχωρισμό της Εμπορίας από τα Δίκτυα διανομής με το 3ο μνημόνιο, και τώρα στην πώληση της ΔΕΠΑ. Στο νομοσχέδιο προβλέπονται συγχώνευση θυγατρικών, νέα διάσπαση της ΔΕΠΑ σε ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ Υποδομών και πώληση του 50%+1 της ΔΕΠΑ Εμπορίας και έως του 49% της ΔΕΠΑ Υποδομών, που θα συσταθούν γι' αυτόν το σκοπό.

Παράλληλα, η κυβέρνηση δεν δίνει καμιά ουσιαστική δέσμευση για τα Εργασιακά «ούτε για την ένταξη των "εργολαβικών" εργαζομένων στον όμιλο της ΔΕΠΑ με απευθείας εργασιακή σχέση».

Το Σωματείο απαιτεί απόσυρση του νομοσχεδίου, δημόσιο φορέα Ενέργειας και λειτουργία του με γνώμονα τη λαϊκή ευημερία. Αμεση λύση στο εργασιακό ζήτημα, πλήρη και ισότιμα δικαιώματα, προστασία και επέκταση των επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων, κλαδική ΣΣΕ με αυξήσεις που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στα έργα δικτύων και εμπορίας φυσικού αερίου και Ενέργειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ