Τετάρτη 3 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Θέματα περιφερειακής ασφάλειας και ενεργειακής συνεργασίας συζήτησε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, ο Ρουμάνος υπουργός Εξωτερικών Τέοντορ Μελεσκάνου, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν αργά προχτές βράδυ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Στο επίκεντρο τέθηκε η εντατικοποίηση της διμερούς «στρατηγικής εταιρικής σχέσης».

ΚΑΪΡΟ.-- Μήνυμα αλληλεγγύης με τους απανταχού Μουσουλμάνους, με αφορμή τη δολοφονία 50 προσκυνητών σε τέμενος της Νέας Ζηλανδίας στη διάρκεια τρομοκρατικής επίθεσης, έστειλε χτες στο Κάιρο ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Ο Γκουτέρες συναντήθηκε με τον «Μεγάλο Ιμάμη» του σουνιτικού πανεπιστημίου αλ Αζχαρ, Σεΐχη Αχμεντ Ταγίμπ, αποκηρύσσοντας το μίσος και τον ρατσισμό.

ΧΙΟΥΣΤΟΝ.-- Η δεύτερη (σε δύο βδομάδες) έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών σημειώθηκε χτες βράδυ στο Τέξας, προκαλώντας (κατά τις πρώτες πληροφορίες) το θάνατο ενός εργαζόμενου και τον τραυματισμό άλλων δύο.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη που έκανε τον περασμένο Σεπτέμβρη για την ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου. Η νέα εκτίμηση αναφέρει πως η παγκόσμια εμπορική ανάπτυξη θα κυμανθεί το 2019 στο 2,6%, αντί του αρχικού 3,7% που είχε προβλεφθεί πριν περίπου επτά μήνες. Επιπλέον, ο ΠΟΕ προέβλεψε πιο ασθενή οικονομική ανάπτυξη σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Ασία.

ΜΟΣΧΑ.-- Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε χτες στη Στρατιωτική - Διαστημική Ακαδημία Μοζάισκι στην Αγία Πετρούπολη (Λένινγκραντ). Οι στρατιωτικοί ανακριτές άσκησαν ποινική δίωξη για απόπειρα δολοφονίας και σε ανακοίνωσή τους μιλάνε για ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας, αναφέροντας ότι διενεργούνται όλες οι ενέργειες για να διαπιστωθούν οι συνθήκες μέσα στις οποίες έγινε η έκρηξη.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τουλάχιστον 26 πυροσβέστες σκοτώθηκαν στην Κίνα, κατά την επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στην κομητεία Μούλι, μια ορεινή ζώνη της νοτιοδυτικής επαρχίας Σετσουάν. Οπως ανακοινώθηκε επίσημα, η επικοινωνία μαζί τους χάθηκε μετά από ξαφνική αλλαγή στη φορά του ανέμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ