Τετάρτη 10 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Με «πρώτο πιάτο» τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις

Γεύμα εργασίας με τους πρέσβεις των κρατών - μελών της ΕΕ είχε χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης, με πρωτοβουλία του Ρουμάνου πρέσβη, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της ΕΕ.

Προκειμένου να μην αφήσει κανένα περιθώριο παρερμηνειών ως προς την αντιλαϊκή «συνέχεια» που θα υπάρξει στην Ελλάδα, τόνισε πως «η ΝΔ θα είναι μία κυβέρνηση με ξεκάθαρο μεταρρυθμιστικό πρόσημο», ενώ ανάλογο μήνυμα έστειλε και μέσω συνέντευξης στο «Reuters», δηλώνοντας πως «θα εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις όχι επειδή είναι μέρος ενός προγράμματος, αλλά γιατί πιστεύουμε ειλικρινά ότι είναι απαραίτητες για να κάνουμε την ελληνική οικονομία πιο ανταγωνιστική και για να βελτιώσουμε την αποδοτικότητα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης».

Ταυτόχρονα, στη γνωστή γραμμή της ΝΔ για μεγαλύτερη «ευελιξία» ως προς τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, μεταξύ άλλων και με μια «αλλαγή των παραμέτρων» του «μεταμνημονιακού μνημονίου» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για «ευελιξία που θα πρέπει να επιδείξουν τα κράτη - μέλη αναφορικά με τους δημοσιονομικούς στόχους αλλά και τους τρόπους που αυτοί θα επιτευχθούν», διαβεβαιώνοντας πάντως και εδώ πως η εκκίνηση αυτής της διαδικασίας θα γίνει αφού πρώτα αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας με την υλοποίηση ενός τολμηρού «μεταρρυθμιστικού» σχεδίου.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών, επανέλαβε ότι η ΝΔ αν αναδειχτεί κυβέρνηση «θα τηρήσει τη συμφωνία εφόσον αυτή επικυρώθηκε από την Ελληνική Βουλή, αλλά θα εργαστεί για να βελτιώσει τις προβληματικές συνέπειές της», δίνοντας «έμφαση στη διασφάλιση των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν το brand "μακεδονικός"».

Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «συστηματικά υπονομεύει τη δημοκρατία» και ότι «η σκευωρία της "Novartis", στην οποία η κυβέρνηση ενέπλεξε 10 πολιτικά πρόσωπα, είναι δυστυχώς μόνο ένα ενδεικτικό παράδειγμα της αντίληψης που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση για τους θεσμούς και το κράτος δικαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ