Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»
«Ενωμένοι μπορούμε»!

Καίριο ζήτημα η ενίσχυσή της στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Κλάδων Ενδυσης Αθήνας στις 22 - 27 Νοέμβρη

Κάλεσμα για μαζική προσέλευση στις αρχαιρεσίες του συνδικάτου εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αθήνας που θα γίνουν από τις 22 έως τις 27 Νοέμβρη απευθύνει η «Ταξική Αγωνιστική Ενότητα». Με καθημερινές εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς τα στελέχη της Ταξικής Αγωνιστικής Ενότητας συζητούν με τους εργαζόμενους τη διακήρυξη της παράταξης, ενόψει των αρχαιρεσιών.

Για το κυρίαρχο ζήτημα που απασχολεί σήμερα τους εργαζόμενους, τον πόλεμο των Αμερικάνων ενάντια στο Αφγανιστάν, η Ταξική Αγωνιστική Ενότητα στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: «η οικονομική κρίση εντείνει την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Πόλεμος, καταπάτηση δικαιωμάτων, αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του ιμπεριαλισμού. Η κυβέρνηση δίνει στην Αμερικάνικη κυβέρνηση και το ΝΑΤΟ κάθε είδους διευκολύνσεις».

Υπογραμμίζεται δε ότι ο πόλεμος «δε γίνεται μόνο με βομβαρδισμούς, με στρατιωτικά μέσα. Εκδηλώνεται με την επίθεση ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, με την αντιλαϊκή πολιτική που καταδικάζει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και την υποαπασχόληση, ανατρέπει εργασιακές κατακτήσεις, καθηλώνει τους μισθούς και τις συντάξεις».

Αναφερόμενη στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες στο συνδικαλιστικό κίνημα τονίζει ότι η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ εμμένει «στις θέσεις που διατηρούν τις συντάξεις πείνας και διευκολύνουν την αύξηση του ορίου συνταξιοδοτικής ηλικίας». Συναινεί «στη ληστεία της επικουρικής ασφάλισης και των αποθεματικών των ταμείων. Συμμετέχει στον κοινωνικό διάλογο της υποταγής «βάζοντας πλάτη για να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα».

«Κρατάμε στα χέρια μας - υπογραμμίζεται ιδιαίτερα - μεγάλη δύναμη πρέπει να τη δείξουμε. Να συμμετάσχουμε μαζικά στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις, να κάνουμε τώρα δικιά μας υπόθεση τον αγώνα για τα κοινωνικά ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Να οργανωθούμε στο συνδικάτο. Κάθε δισταγμός, κάθε βήμα πίσω είναι σε βάρος μας».

Η ανακοίνωση συνεχίζει: «η πείρα από τους μεγάλους αγώνες για την Κοινωνική Ασφάλιση διδάσκει ότι, μπορούμε να εμποδίζουμε τα αντεργατικά σχέδια όταν οργανώνουμε την πάλη μας και συγκρουόμαστε με την αντιλαϊκή πολιτική, διεκδικώντας αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Οταν αποκαλύπτουμε το ρόλο των δυνάμεων του συμβιβασμού που στηρίζουν αυτή την πολιτική, παίζουν το παιχνίδι της εργοδοσίας και προσπαθούν ν' αφοπλίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα. Η ενίσχυση της Ταξικής Αγωνιστικής Ενότητας σημαίνει μεγαλύτερη ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων στις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Δεν είμαστε μόνοι μας. Το συνδικάτο μας συντονίζει τη δράση του με άλλα συνδικάτα. Παλεύει μέσα από τις γραμμές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Η ενίσχυση του ΠΑΜΕ, του ταξικού πόλου στο εργατικό κίνημα σημαίνει ενίσχυση της αντίστασης και της πάλης για νέες κατακτήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ