Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Προσκλητήριο νέων αγώνων

Η Συντονιστική Επιτροπή για τη σωτηρία της ενεργοποιείται και ετοιμάζει νέες πολύμορφες κινητοποιήσεις

Στο πόδι βρίσκεται ολόκληρη η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά για τη σωτηρία και ανασυγκρότηση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Χτες, η ανοιχτή σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο Κερατσινίου «ξαναζωντάνεψε» τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για τη Ζώνη, που έχει συγκροτηθεί εδώ και 13 περίπου χρόνια. Οι εκπρόσωποι των 7 σωματείων της Ζώνης, των δήμων Περάματος, Κερατσινίου, Νίκαιας, Πειραιά, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, της Νομαρχίας Πειραιά, δημοτικών Κινήσεων και μαζικών φορέων, αποφάσισαν να ακολουθήσουν ένα δυναμικό πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων, που περιλαμβάνει: Συλλαλητήριο στην Πλατεία Κοραή, αποκλεισμό του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, πορεία από τον Πειραιά στο μέγαρο Μαξίμου.

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών κινητοποιήσεων θα καθοριστούν τις επόμενες μέρες, ενώ θα γίνει προσπάθεια διεύρυνσης του μετώπου και με άλλους δήμους.

Τα σωματεία της Ζώνης παρουσίασαν σχέδιο διεκδικήσεων, η τελική μορφή του οποίου θα καθοριστεί από τη Συντονιστική. Αξονές του είναι η απασχόληση, η προστασία των ανέργων και η ασφάλεια στους χώρους δουλιάς. Συμφωνώντας με το πλαίσιο, ο δήμαρχος Κερατσινίου Φ. Μελάς ξεκαθάρισε ότι «ο δήμος θα συμμετάσχει στους αγώνες για να μη γεμίσουν με ανέργους οι γειτονιές μας». Ο δήμαρχος Περάματος Ι. Πατσιλινάκος επισήμανε: «Ηδη δημιουργείται ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο. Πιστεύω ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μια μεγάλη δύναμη που μπορεί να βοηθήσει για να πετύχουμε τους στόχους μας». Τη συμμετοχή του δήμου Πειραιά τόνισε και ο αντιδήμαρχός του Π. Καλογερόγγιαννης, ενώ ως σημαντική πρωτοβουλία με μεγάλη σημασία χαρακτήρισε το συντονισμό της δράσης ο Σ. Βερυκοκίδης, αντινομάρχης Πειραιά.

Ο Μ.Νουφαρίτσης γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για την υπονομευτική τακτική σε βάρος των αγώνων των εργατοτεχνιτών της Ζώνης που επέλεξε να ακολουθήσει η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου. Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Ι.Πουντίδης, υπογράμμισε ότι η Συντονιστική «παίρνει μεγάλη δυναμική και δημιουργείται ένα πλατύ μέτωπο δυνάμεων» και ξεκαθάρισε: «Πάμε για ρήξη, για σύγκρουση. 'Η θα γίνει ουσιαστική παρέμβαση ή θα εφαρμόσουν την πολιτική τους σε βάρος της Ζώνης. Η ανασυγκρότηση της Ζώνης πρέπει να γίνει πάνδημο αίτημα». Στη σημασία των συντονισμένων αγώνων αναφέρθηκαν και οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων σωματείων. Παραβρέθηκαν ακόμα ο Β. Ξένος μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα των απολυμένων από τα Λιπάσματα Δραπετσώνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ