Πέμπτη 9 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΚΑΜΑΤΕΡΟ
Η ψήφος στο ΚΚΕ απάντηση στη διαλυτική λογική του μικρότερου κακού

Σε μαζική συγκέντρωση μίλησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γρηγόρης Λιονής

Ο Θ. Σκολαρίκος
Ο Θ. Σκολαρίκος
Κάλεσμα στους εργαζόμενους που ζουν και δουλεύουν στις λαϊκές συνοικίες της Δυτικής Αθήνας να απορρίψουν τα κάλπικα διλήμματα και να δώσουν απάντηση στη λογική του μικρότερου κακού, που είναι «τουλάχιστον διαλυτική», με ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, απηύθυνε η μαζική συγκέντρωση του Κόμματος στο Καματερό, την περασμένη Δευτέρα. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής. Χαιρετισμό έκανε ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δυτικού Τομέα και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και παρέμβαση έκανε ο Θοδωρής Σκολαρίκος, υποψήφιος δήμαρχος Αγίων Αναργύρων - Καματερού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Ο Γρηγόρης Λιονής αναφέρθηκε στα ψεύτικα διλήμματα που θέτουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Και ειδικά για το μικρότερο κακό ο ομιλητής σημείωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εμφανιστεί ως το μικρότερο κακό σε σχέση με τη ΝΔ. Κάτι δίνει... Ανακοίνωσε τώρα ένα προεκλογικό πακέτο παροχών προς τα λαϊκά στρώματα... και έρχεται και λέει πως οι νεοφιλελεύθεροι της ΝΔ θα πάρουν πίσω ακόμα και αυτό. Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνει... Επιστρέφει ελάχιστα ψίχουλα απ' αυτά που κλέβει, με τα συστηματικά υπερπλεονάσματα, την αβάσταχτη φοροληστεία του λαού, τις περικοπές δαπανών και με θράσος τα αποκαλεί παροχές. Είναι τουλάχιστον προκλητικό, ο ΣΥΡΙΖΑ που με τη φορολογική του πολιτική κυριολεκτικά διέλυσε και διαλύει τους αυτοαπασχολούμενους, να εμφανίζεται ως σωτήρας τους με τις 120 δόσεις. Δεν κοροϊδεύουν κανέναν. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλουμε να πληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης σας με δόσεις. Θέλουμε, απαιτούμε και θα πετύχουμε, να πληρώσουν αυτοί που φταίνε, τα πολιτικά σας αφεντικά, οι μεγάλοι όμιλοι.

Ο Γρ. Λιονής
Ο Γρ. Λιονής
Κυρίως, όμως, η λογική του μικρότερου κακού είναι τουλάχιστον διαλυτική. Σπρώχνει τους εργαζόμενους να αισθάνονται ικανοποιημένοι γιατί επιβιώνουν, και τους κρύβει πόσο έχουν χάσει όλη την περίοδο της κρίσης και πόσο καλά μπορούν να ζήσουν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το μικρότερο κακό. Είναι ο πιο αποτελεσματικός υπηρέτης του μεγάλου κεφαλαίου, γιατί προωθεί την αντιλαϊκή πολιτική και με θράσος την εμφανίζει ως μονόδρομο, ως την καλύτερη δυνατή λύση».

Αναφερόμενος στη σημασία των εκλογών, τόνισε:

«Σας καλούμε να ισχυροποιήσετε το ΚΚΕ, να να βαδίσουμε μαζί στον δύσκολο δρόμο που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα.

Σας καλούμε να πούμε μαζί ένα δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ ως στυλοβάτη των κερδών του κεφαλαίου, να φωνάξουμε πως η ΕΕ δεν αλλάζει. Να ισχυροποιήσουμε το ΚΚΕ για να πάρουν ελπίδα οι λαοί σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σας καλούμε να ισχυροποιήσουμε τις δυνάμεις του ΚΚΕ που αποκαλύπτουν τον πραγματικό αντίπαλο των εργαζομένων, το μεγάλο κεφάλαιο και τα κέρδη του, που επιμένει πως δεν υπάρχει φιλολαϊκή καπιταλιστική ανάπτυξη, φιλολαϊκή ΕΕ.

Σας καλούμε να ισχυροποιήσουμε τις δυνάμεις του ΚΚΕ, τις δυνάμεις της μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης που μπαίνουν μπροστά, οργανώνουν την πάλη του λαού, συγκρούονται με κάθε επιλογή του συστήματος, τις δυνάμεις που συγκεντρώνουν δυνάμεις για την αποφασιστική αναμέτρηση».

Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι συνέχιση στον ίδιο δρόμο ή αντεπίθεση


Παρεμβαίνοντας ο Θ. Σκολαρίκος κάλεσε το λαό της περιοχής να απαντήσει στο πραγματικό δίλημμα, που είναι αν «θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά και καταστροφές ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, να ανοίξει ο δρόμος της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του λαού και της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών του».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δράση των εκλεγμένων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σημειώνοντας ότι ήταν πάντα «στην πρώτη γραμμή του αγώνα για όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν το λαό της περιοχής. Για όλα τα βάσανα του λαού που έχουν κοινή ρίζα την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, που εξειδικεύουν οι δημοτικές αρχές και η Περιφέρεια. Στην πρώτη γραμμή θα είναι και την επόμενη μέρα των εκλογών».

Ενώ, αναφερόμενος στους άλλους υποψηφίους, υπογράμμισε ότι είναι «εκπρόσωποι κομμάτων που κυβέρνησαν, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα το καινούργιο δεν φέρνουν τα δήθεν ανεξάρτητα ψηφοδέλτια».

Και κάλεσε σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, γιατί, όπως είπε, έτσι «μπορούμε να απαντήσουμε στην ενιαία επίθεση που δέχεται η ζωή και τα δικαιώματά μας από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, την Ευρωπαϊκή Ενωση, τους δήμους και την Περιφέρεια».

Ο Κώστας Θεοδωρόπουλος απηύθυνε ξεχωριστό κάλεσμα στη νεολαία του Καματερού και των Αγίων Αναργύρων, που για πρώτη φορά πάνε στις κάλπες, να αξιοποιήσουν αυτό το σημαντικό όπλο που έχουν στα χέρια τους. «Αν στοχεύσουμε σωστά μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα στην προσπάθειά μας να μορφωθούμε, να σπουδάσουμε, να δουλέψουμε με δικαιώματα, να κατακτήσουμε τα όνειρα και τις ανάγκες μας», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα και υπογράμμισε: «Το μοναδικό Κόμμα που μπορεί να δώσει απάντηση στις αγωνίες, στα προβλήματα, να δώσει διέξοδο και προοπτική στα όνειρα και τις ανάγκες, να σηματοδοτήσει την πραγματική ελπίδα για τη νέα γενιά είναι το ΚΚΕ! Η νέα γενιά θα δώσει την απάντηση με ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ