Πέμπτη 9 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, για να κάνουμε εμείς την πραγματική διαφορά

Ο χαιρετισμός του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Αγαπητές φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι

Λίγες μέρες μένουν μέχρι την κάλπη.

Για να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, σε κάθε λαϊκό σπίτι, σε κάθε νέο και νέα, το μήνυμα του ΚΚΕ.

Αυτές τις μέρες θα οξυνθούν τα ψεύτικα διλήμματα και οι κοκορομαχίες.

Θα περισσέψουν οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Σας καλούμε να αχρηστεύσετε τις παγίδες που στήνουν για να εγκλωβίσουν ξανά το λαό στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο.

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, αφού φόρτωσαν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του λαού, σήμερα τον καλούν να σηκώσει και τα νέα βάρη της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Κρύβοντας το γεγονός ότι τα όποια μέτρα «ανακούφισης» αποτελούν το άλλοθι για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Οι δήμοι και οι Περιφέρειες, ως κρατικοί μηχανισμοί, μετατρέπονται σε βασικούς μοχλούς υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής.

Σε περιφερειακό επίπεδο εξειδικεύονται οι στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου, πίσω από τους χιλιοειπωμένους στόχους της ανάπτυξης και της «αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων» κρύβονται οι ιεραρχήσεις που ικανοποιούν τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης σε περιφερειακό επίπεδο.

Με βάση αυτούς τους σχεδιασμούς καθορίζονται και οι προτεραιότητες από μεριάς της Περιφέρειας.

Αυτές χρηματοδοτούν μέσα από τα ΕΣΠΑ και το ΠΔΕ, δημιουργώντας τα αναγκαία έργα και δράσεις προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Με βάση την ευρωενωσιακή αρχή «κόστους - οφέλους», θεωρούνται «μη επιλέξιμα» έργα και υποδομές που μπορούν να ανακουφίσουν και να βελτιώσουν τη θέση της λαϊκής οικογένειας, να προστατέψουν την ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον, όπως της αντισεισμικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης, της αντιπυρικής προστασίας.

Στην πρώτη γραμμή του αγώνα απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές και στην περιφερειακή αρχή

Η περιφερειακή αρχή αποδείχθηκε ο πιο καλός υπηρέτης των προηγούμενων, αλλά και της σημερινής κυβέρνησης, δεν είπε πουθενά «όχι».

Ηταν άξιος υποστηρικτής των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην περιοχή, στο πλαίσιο της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης». Η αναβάθμιση των βάσεων στην περιοχή, η αξιοποίηση των αεροδρομίων, οδηγούν σε βαθύτερη εμπλοκή σε αυτούς, μετατρέπουν την περιοχή μας σε πεδίο βολής.

Εδωσε το 73% του ΕΣΠΑ άμεσα για να χρηματοδοτηθούν οι προτεραιότητες των επιχειρηματικών ομίλων, και έμμεσα ένα ακόμα 17% τόσο για τη διαμόρφωση ενός φτηνού και αναλώσιμου εργατικού δυναμικού, όσο και για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ανάπτυξής τους. Τη διαχείριση δηλαδή του κοινωνικού αποκλεισμού και των φαινομένων φτώχειας, μέσω της αναδιανομής της στους λιγότερο φτωχούς.

Εδωσε εξετάσεις και γι' αυτό επιβραβεύτηκε ως κοινός υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Και σήμερα με θράσος εμφανίζεται ως «ανεξάρτητος» και «ακηδεμόνευτος» συνδυασμός, του οποίου «το χρώμα και το κόμμα είναι η Δυτική Ελλάδα».

Φαρμάκης και Σπηλιόπουλος αποτελούν τη... συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση στην περιφερειακή αρχή.

Δημιουργούν μια καρικατούρα ψεύτικων διλημμάτων. Γιατί από κοινού στηρίζουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων, τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή. Αποδέχονται τις ιδιωτικοποιήσεις, κάνοντας κριτική στον περιφερειάρχη για «ατολμία» και για «καθυστερήσεις».

Υπάρχουν και οι παρατάξεις οι οποίες αποτελούν τα αναχώματα στη ριζοσπαστικοποίηση, στην ισχυροποίηση του λαϊκού κινήματος.

Παρατάξεις που καλλιέργησαν ψευδαισθήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα αποτελούν τους αγωγούς έμμεσης τροφοδοσίας του. Είναι ψηφοδέλτια - αμορτισέρ για τον ΣΥΡΙΖΑ

Εχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους στην κυβέρνηση και στην ΕΕ.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» βρέθηκε απέναντι σ' αυτή την πολιτική, αποτέλεσε τη λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές και στην περιφερειακή αρχή.

Βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα, αγωνίστηκε με άξονα την ικανοποίηση των αναγκών τους.

Η ισχυροποίηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα δημιουργήσει μεγαλύτερα εμπόδια στην εφαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ και των αντιλαϊκών μέτρων. Θα ενισχύσει τον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ. Θα δυναμώσει τον συνεπή αντίπαλο της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ. Στην Πάτρα των εργατικών αγώνων, στην Αχαΐα του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, των αγωνιστών που εκτελέστηκαν στα Ψηλά Αλώνια και στο Γηροκομείο, ο λαός και η νεολαία θα στείλουν στον υπόνομο της Ιστορίας το φασιστικό - ναζιστικό μόρφωμα.

Από καλύτερες θέσεις μπορούμε να διεκδικήσουμε μέτρα στήριξης και ανάσες ανακούφισης για το λαό.

Αφήνουμε πίσω ψεύτικα διλήμματα και κάλπικες διαφορές

Πρέπει να ξεμπερδέψουμε το κουβάρι των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια και να βρούμε την άκρη του νήματος.

Και σε αυτό το κουβάρι είναι μπλεγμένοι η ΕΕ, που σχεδιάζει την αντιλαϊκή πολιτική, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά της, που την εφαρμόζουν, αλλά και οι δήμοι και οι Περιφέρειες, που την εξειδικεύουν σε τοπικό επίπεδο.

Γι' αυτό ψηφίζουμε για όλα και με ενιαίο κριτήριο, που είναι το συμφέρον του λαού, το δικό μας συμφέρον.

Το πραγματικό δίλημμα είναι ένα:

Θα συνεχίσουμε στον αδιέξοδο δρόμο που μας έφερε έως εδώ και ο οποίος αποδεδειγμένα φέρνει φτώχεια, ένταση της εκμετάλλευσης, ανεργία, δυσβάσταχτα βάρη και χρέη για το λαό, ανασφάλεια για το αύριο τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, ή θα αντεπιτεθούμε ενάντια στην ΕΕ των μονοπωλίων και την πολιτική της, στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, στους ανθρώπους του στην Τοπική Διοίκηση;

Στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεν βρίσκονται γυρολόγοι της πολιτικής. Αποτυπώνουν μια ευρύτερη συσπείρωση.

Αυτή η συσπείρωση θέλουμε να εκφραστεί ακόμη πιο μαζικά στην κάλπη, με τα μάτια στραμμένα στην επόμενη μέρα.

Γι' αυτό δίνουμε το χέρι για κοινή δράση, για κοινή πορεία, για συσπείρωση όλων όσοι εξακολουθούν και επιμένουν να μην υποτάσσονται στο «ρεαλισμό» τού σήμερα, που εξακολουθούν και ελπίζουν ότι τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν.

Κάνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, που αισθάνονται ακόμη σοσιαλιστές και πατριώτες, να μην επιστρέψουν στο μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ, για να μην διαψευστούν ακόμη μια φορά τα οράματα και οι ελπίδες τους.

Απευθυνόμαστε σε όσους αισθάνονται και είναι αριστεροί, να μη δώσουν ανοχή στον ΣΥΡΙΖΑ. Εχει αλλάξει στρατόπεδο. Τους καλούμε να 'ρθούν μαζί μας, να συντονίσουν τα βήματά τους με εμάς τους κομμουνιστές.

Καλούμε τους αγωνιστές που ακολουθούν τη ΛΑΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλα σχήματα, να συμπορευτούν μαζί μας, ξεφεύγοντας από τα αδιέξοδα και τη στασιμότητα.

Το ανοιχτό αυτό κάλεσμα λέει:

Σε αυτές τις εκλογές, μην ψάχνετε για το «μικρότερο κακό», αφήστε πίσω τα ψεύτικα διλήμματα και τις κάλπικες διαφορές.

Στην ενιαία επίθεση που δέχεται η ζωή μας, απαντάμε ενιαία με αποφασιστική ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, σε όλες τις κάλπες.

Για να κάνουμε εμείς την πραγματική διαφορά.

Για να ανοίξουμε το δρόμο σε ριζικές αλλαγές, για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ