Πέμπτη 9 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ
Πιο έμπειροι συνεχίζουμε στο πλευρό του λαού της Πάτρας

Ο χαιρετισμός του δημάρχου Πάτρας και εκ νέου υποψήφιου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Φίλες και φίλοι, αγωνιστές της ζωής,

Καλωσορίζουμε στην πόλη μας τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Νιώθουμε την ανάγκη και από αυτό το βήμα να ευχαριστήσουμε το ΚΚΕ για τις διεκδικήσεις του δήμου μας. Να αναφέρουμε χαρακτηριστικά δύο παραδείγματα. Τη στήριξη της μεγάλης πορείας αγώνα από την Πάτρα στην Αθήνα με αίτημα δουλειά για όλους - δουλειά με δικαιώματα, και την κατάθεση σχετικής πρότασης νόμου για προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους, που δεν έγινε δεκτή. Αλλά και την κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης που πρότεινε το Δημοτικό μας Συμβούλιο για να δοθεί η δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια να μην προχωρούν οι κατασχέσεις σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν και να μπορούν να διαγράφουν χρέη, την οποία δεν δέχτηκε η κυβέρνηση και σιώπησαν τα υπόλοιπα κόμματα.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Για 4,5 χρόνια πορευτήκαμε μαζί, μέσα σε ένα δυσμενές πολιτικό περιβάλλον, αγωνιστήκαμε να υπάρχει δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα, χωρίς φτώχεια, να μπορούν τα παιδιά μας να ανοίξουν τα φτερά τους και να γευτούν τη χαρά της ζωής, να είναι η πόλη μας και οι γειτονιές της ζωντανές και ανθρώπινες.

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους εργαζόμενους στους αγώνες τους για να έχουν αυτά που δικαιούνται, να σταματήσει η καταστροφή των μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων, επαγγελματιών από τις πολυεθνικές, τα μονοπώλια, να σταματήσει το ξεκλήρισμα των αγροτών.

Σήμερα είμαστε πιο έμπειροι. Αποδείξαμε στην πράξη, χωρίς πολλά λόγια κενού περιεχομένου, ότι μπορούμε να στηρίξουμε τον αγώνα του πατραϊκού λαού για καλύτερες συνθήκες ζωής.

Ως δημοτική αρχή πήραμε μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν την πόλη, την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Με πολύ λιγότερο προσωπικό, με 60% λιγότερα χρήματα στα ταμεία του δήμου σε σύγκριση με το 2010, εξοφλώντας δάνεια και χρέη του παρελθόντος, κρατήσαμε όρθια την πόλη. Δεν ήμασταν τα καλά παιδιά της κυβερνητικής εξουσίας και των επιχειρηματικών ομίλων. Απαιτήσαμε ό,τι ανήκει στο λαό της πόλης. Με τον πατραϊκό λαό διεκδικητή πετύχαμε νίκες. Αποδείχθηκε ότι οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα. Η παραλιακή ζώνη χάρη σε αυτούς τους αγώνες παραχωρήθηκε στο δήμο. Το Νότιο Πάρκο είναι γεγονός, το απολαμβάνει η πόλη μας. Η διέλευση του τρένου, χάρη σε αυτούς τους αγώνες, δεν θα καταστρέψει την πόλη, περνώντας επιφανειακά, αλλά θα έχουμε το αντίθετο, υπογειοποίηση, προαστιακό, γραμμικό πάρκο 6,5 χιλιομέτρων. Με τους αγώνες μας θα καταφέρουμε να παίρνουμε το νερό αδάπανα από το φράγμα Πείρου - Παραπείρου.

Στην πόλη μας γίνεται ένα έργο πρωτόγνωρο, που δεν είναι μακέτες. Ο,τι παλεύαμε εδώ και 20 χρόνια γίνεται τώρα πράξη. Η Εμπορική Σχολή γίνεται παιδικός σταθμός, το Αρσάκειο γίνεται δημαρχείο, ξεκινούν οι αναπλάσεις σε Ανω και Κάτω Πόλη, στη Γούβα, στις γειτονιές των Ζαρουχλέικων, στα Καντριάνικα, στον Αγιο Αλέξη, στο έλος της Αγυιάς, στα Ανω Συχαινά, ο ποδηλατόδρομος, το εργοστάσιο τέχνης, ο Λαδόπουλος, Παλαιά Σφαγεία, Σταφιδικές αποθήκες, Παλιό Νοσοκομείο, Βιβλιοθήκη κ.λπ.

Ο πατραϊκός λαός, ενωμένος, ξεπερνώντας προκαταλήψεις, μπορεί να ανατρέψει την άσχημη κατάσταση που βιώνει. Μπορούμε να πορευτούμε μαζί. Δεν είναι εμπόδιο η διαφορετική προσέγγιση. Πατώντας στη στέρεη βάση ότι η συντριπτική πλειοψηφία χάνει γιατί κερδίζουν οι λίγοι. Παλεύοντας μαζί με τους εργαζομένους, το λαό της πόλης, από θέσεις διεκδίκησης και λαϊκής αντιπολίτευσης, μπορούμε να πάμε ακόμα πιο μπροστά. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το γνωστό παρελθόν να επανέλθει και να ανακόψει μια πορεία επίλυσης λαϊκών προβλημάτων, να έχουμε ξανά κυρίαρχους αυτούς που έφεραν τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της χώρας μας στη σημερινή κατάσταση. Αυτούς που προβάλλουν σα λύση για το λαό και τη νεολαία την ανάπτυξη που συμφέρει τους λίγους, τις πολυεθνικές, που καταστρέφουν με τον αδυσώπητο ανταγωνισμό τους τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και εμπόρους. Θέλουν τα παιδιά μας δούλους τον 21ο αιώνα, χωρίς σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Ο πατραϊκός λαός έχει τώρα το λόγο. Μπορεί να επανεκλέξει από την 1η Κυριακή τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Να υπερασπιστεί την αλήθεια, την εντιμότητα, τη νοικοκυροσύνη, την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά. Αυτό δεν το ζητούμε για εγωιστικούς λόγους, αλλά γιατί αυτός είναι ο τρόπος που μπορεί ο πατραϊκός λαός να υπερασπίσει τα συμφέροντά του.

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές κανένας δεν πρέπει να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Συνεχίζουμε την ενημέρωση, φωτίζουμε ζητήματα που δεν είναι γνωστά, δίνουμε το χέρι μας σε όλους. Ενωμένοι θα διασφαλίσουμε τη νίκη του πατραϊκού λαού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλεί σε ανυποχώρητη πάλη για την υπογειοποίηση του τρένου (2024-07-19 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε για την Πάτρα των πολλών! (2023-09-13 00:00:00.0)
Βάζοντας μπροστά τις λαϊκές ανάγκες (2023-07-25 00:00:00.0)
Στα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα «πάτησαν» οι επενδύσεις (2023-05-09 00:00:00.0)
Ψηφοδέλτιο μάχης για τα συμφέροντα του πατραϊκού λαού (2019-03-20 00:00:00.0)
Μπροστά οι ανάγκες του λαού (2019-01-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ