Σάββατο 17 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΟΙΩΤΙΑ
Αγωνιστικός προσανατολισμός

Κατάμεστη, από αγρότες, εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών, ήταν η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λιβαδειάς. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Βοιωτίας και των Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών Θήβας και Λιβαδειάς, συμμετείχαν προχτές τ' απόγευμα στη συγκέντρωση - σύσκεψη για να ενημερωθούν, να συζητήσουν, να πουν τα προβλήματά τους, αλλά το σημαντικότερο να βρουν τρόπους οργάνωσης της πάλης τους και συντονισμού της δράσης τους. Και το πέτυχαν, παρά τις «τρικλοποδιές» που επιχειρούνται από βουλευτές - υφυπουργούς και «παράγοντες» του κυβερνητικού χώρου.

Από την προχτεσινή συγκέντρωση προέκυψε Συντονιστική Επιτροπή, που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Νοέμβρη, στις 5 μ.μ., στο δημαρχείο Αλιάρτου, προκειμένου να αποφασίσει πρόγραμμα ενημερωτικών περιοδειών στα χωριά του νομού και αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αφού «οι αγρότες του νομού "είδαν και απόειδαν", χόρτασαν από υποσχέσεις, αλλά χαΐρι δεν είδαν από τις κυβερνήσεις», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Διαπίστωσαν ότι χωρίς αγώνα είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουν την πολιτική που τους εξανεμίζει το εισόδημα, που καταστρέφει το βιος τους, και τη γη τους, τους ξεκληρίζει.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΠΑΣΥ, επισημαίνοντας την άσχημη κατάσταση, την «ώρα μηδέν» που έχει σημάνει για τους αγρότες, εξαιτίας της ακολουθούμενης αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης που υλοποιεί κατά γράμμα επιλογές, οδηγίες και κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, συνοδευόμενο από έντονη ανησυχία, έδειξαν οι αγρότες της Βοιωτίας για το νέο κανονισμό της ΕΕ για τη βαμβακοκαλλιέργεια, με δεδομένο ότι στο νομό καλλιεργούνται πάνω από 280.000 στρέμματα βαμβακιού.

Ο Κ. Μπασδέκης, από την πλευρά του, τόνισε την αναγκαιότητα της ενότητας δράσης των αγροτών στο μονόδρομο του αγώνα, όχι μόνο για να μην εφαρμοστεί ο καταστροφικός κανονισμός, αλλά και για την ανατροπή της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ