Σάββατο 17 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ψήφο για επιμελητήρια στο πλευρό των ΕΒΕ

Κοινή διακήρυξη των συνδυασμών «Βιοτεχνική Ενότητα», «Επαγγελματική Ενότητα» και «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων και Εκτελωνιστών»

Να πάρουν μαζικά μέρος στις εκλογές των επιμελητηρίων του Πειραιά, δίνοντας την ψήφο τους στους συνδυασμούς που μπορούν να παλέψουν για επιμελητήρια στην υπηρεσία των μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων καλούν οι συνδυασμοί της «Βιοτεχνικής Ενότητας», της «Επαγγελματικής Ενότητας» και της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων και Εκτελωνιστών». Στην κοινή διακήρυξή τους οι παραπάνω συνδυασμοί τονίζουν ότι η σημερινή πραγματικότητα είναι οι συνέπειες της νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Η συνέχιση και η προοπτική εξάπλωσης του άδικου πολέμου με πρόσχημα την τρομοκρατία συνδέονται με την οικονομική κρίση που δημιουργεί αυτή η πολιτική.

Ταυτόχρονα, η ασύδοτη δράση και επέκταση των πολυκαταστημάτων, η αβάσταχτη φορολόγηση και η «αντικειμενικοποίηση» του ΦΠΑ, η ανατροπή της κοινωνικής ασφάλισης και ο αποκλεισμός των περισσότερων ΕΒΕ από τα προγράμματα χρηματοδότησης είναι η σκληρή πραγματικότητα του «εκσυγχρονισμού».

Οι συνδυασμοί «Βιοτεχνική Ενότητα», «Επαγγελματική Ενότητα» και «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων και Εκτελωνιστών» αγωνίζονται για επιμελητήρια - στήριγμα στους ΕΒΕ που μέσα από τη δράση τους θα αμφισβητούν την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ με στόχο μια άλλη εξέλιξη της κοινωνίας. Διεκδικούν την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων μέσα από κλαδικά και συνεταιριστικά προγράμματα. Προτείνουν:

  • φορολογική μεταρρύθμιση με αύξηση του αφορολόγητου στο ύψος των 4.500.000 δρχ. για τετραμελή οικογένεια
  • αναπροσαρμογή και τιμαριθμοποίηση των κλιμακίων φορολογίας εισοδήματος, ώστε να καλυφθεί ο πληθωρισμός των τελευταίων χρόνων
  • δραστική μείωση της έμμεσης φορολογίας
  • προοδευτική αύξηση των συντελεστών στα μεγάλα εισοδήματα
  • κατάργηση των φοροαπαλλαγών του μεγάλου κεφαλαίου, του 35% για τους συνεταιρισμούς και του 25% για ΟΕ και ΕΕ, της «αντικειμενικοποίησης» του ΦΠΑ και του βιβλίου απογραφής μέχρι τα 80 εκατ. δρχ. τζίρο
  • μέτρα ενάντια στην ασυδοσία των πολυκαταστημάτων, μεταξύ άλλων απαγόρευση της επέκτασης των υπαρχόντων ή εγκατάστασης νέων, ανθρώπινο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, ουσιαστική κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής
  • μέτρα για την τόνωση των τοπικών αγορών, να πάψει ο Πειραιάς να αποτελεί απλά διαμετακομιστικό κέντρο
  • κοινωνική ασφάλιση μεταξύ άλλων με άξονες τη χρηματοδότηση από κρατική επιχορήγηση στα 2/3 της εισφοράς και 1/3 ο ασφαλισμένος, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης μέχρι 60 χρόνια για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες, καθιέρωση βαρέων και ανθυγιεινών, κατώτερο όριο στα 13,5 χρόνια ασφάλισης στο 80% της ΕΓΣΣ, κατώτερη σύνταξη 200.000 δρχ. για όλους, άμεση καταβολή των οφειλομένων στα Ταμεία.

Οι παραπάνω συνδυασμοί καταγγέλλουν ότι τα προηγούμενα χρόνια τα επιμελητήρια, με ευθύνη της πλειοψηφίας των διοικήσεών τους, λειτούργησαν ως εκτελεστικά όργανα για την εφαρμογή της πολιτικής της ΟΝΕ που αναδιανέμει τον παραγόμενο πλούτο σε βάρος και των ΕΒΕ. Καλούν τους ΕΒΕ να ψηφίσουν τους συνδυασμούς της Ενότητας και της Συνεργασίας στα επιμελητήρια - στήριγμα στην προσπάθεια των ΕΒΕ για πρόοδο και ανάπτυξη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανοδος των δυνάμεων που υποστήριξε η ΔΗΚΕΒΕ (2002-12-19 00:00:00.0)
Την Τρίτη οι εκλογές για νέο ΔΣ (2002-05-11 00:00:00.0)
Συγκρότησαν επιτροπή αγώνα (2002-04-03 00:00:00.0)
Ενισχυμένη σε ψήφους η «Αγωνιστική Ενότητα» (2001-12-15 00:00:00.0)
Οι εκλογές στο ΒΕΑ (1997-12-05 00:00:00.0)
Θα παλέψουμε για επιμελητήρια διεκδίκησης (1997-11-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ