Τετάρτη 3 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΒΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συγκρότησαν επιτροπή αγώνα

Σε σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής για τη συσπείρωση των ΕΒΕ, με στόχο την προώθηση λύσεων στα οξυμένα προβλήματα με αγώνες

Σε σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών των ΕΒΕ, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε η συγκρότηση μόνιμης Επιτροπής Πρωτοβουλίας. Η επιτροπή αυτή θα έχει στόχο τη συσπείρωση των μικρομεσαίων επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων σε αγωνιστική, διεκδικητική κατεύθυνση, για προώθηση λύσεων στα οξυμένα προβλήματα του κλάδου, που οξύνονται περισσότερο με τις πρόσφατες φορολογικές και άλλες ρυθμίσεις της κυβέρνησης.

Η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία συνδικαλιστών του κλάδου που ανήκουν στις παρατάξεις «Αγωνιστική Ενότητα Εμπόρων», «Αγωνιστική Ενότητα Επαγγελματιών» και «Αγωνιστική Βιοτεχνική Ενότητα». Η σύσκεψη εξέλεξε ακόμα Γραμματεία της Επιτροπής για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών και των κινητοποιήσεων.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και αρκετά δραστήρια μέλη σωματείων του κλάδου και μέλη διοικήσεων ακόμα και επιμελητηρίων που δεν ανήκουν στις τρεις παρατάξεις οι οποίες συγκάλεσαν τη σύσκεψη, όπως ο αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, κ. Νικολαΐδης, το μέλος της Γραμματείας του ΔΗΚΚΙ Παναγιώτης Χωρινός, κ.ά.

Την εισήγηση στη σύσκεψη έκανε ο Νίκος Σουγανίδης, πρόεδρος της ΔΗΚΕΒΕ Θεσσαλονίκης και μέλος της διοίκησης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, ο οποίος υπογράμμισε την αντιλαϊκότητα και αντισυνταγματικότητα των φορολογικών και άλλων μέτρων που θεσμοθετεί με νέο νόμο η κυβέρνηση. Κατήγγειλε την ασυνέπεια της ανώτατης συνδικαλιστικής ηγεσίας και το ξεπούλημα των ΕΒΕ που επιχείρησε με τη ματαίωση των κινητοποιήσεων που είχαν εξαγγελθεί από τη ΓΣΕΒΕΕ για τις 13/3 και την αποδοχή των μέτρων που πρότεινε η κυβέρνηση, που αποτελούν πραγματική ταφόπλακα στα συμφέροντα των ΕΒΕ.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, τόνισε ο Νίκος Σουγανίδης. Την ίδια άποψη είχαν και όλοι όσοι πήραν μέρος στη συζήτηση που ακολούθησε, στο τέλος της οποίας αποφασίστηκε η συγκρότηση της Επιτροπής με σκοπό να αναλάβει αμέσως δράση για τη σωστή ενημέρωση των μελών των σωματείων του κλάδου και τον αγωνιστικό, διεκδικητικό προσανατολισμό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ