Τετάρτη 3 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Εντείνονται οι αντιδράσεις

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλα τα μέτωπα

Εκατοντάδες αγρότες των Γιαννιτσών απέκλεισαν χτες τα καταστήματα του Δημόσιου Ταμείου και της Αγροτικής Τράπεζας, συνεχίζοντας για δεύτερη μέρα τις κινητοποιήσεις τους, με κύριο αίτημα την πληρωμή όλου του βαμβακιού που παραδόθηκε στα εκκοκκιστήρια. Επίσης οι παραγωγοί της Πέλλας ζήτησαν την επίσπευση της παράδοσης των επιδοτήσεων που έχουν ήδη εγκριθεί σχετικά με το βαμβάκι.

Οι παραγωγοί σε μια συμβολική τους ενέργεια έκαψαν στη διάρκεια της κατάληψης έγγραφα που τους έχουν σταλεί από υπηρεσίες και όπου αναφέρονται οι ποσότητες του επιλέξιμου βαμβακιού, δηλώνοντας ότι μόνο για τα μισά βαμβάκια από αυτά που παρέδωσαν στα εκκοκκιστήρια θα πληρωθούν. Τους αγρότες που έχουν παρατάξει τα μηχανήματά τους στην κεντρική πλατεία των Γιαννιτσών επισκέφθηκε χτες το βράδυ ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και μίλησε μαζί τους αναλύοντας τα αποτελέσματα που έχει στη μικρομεσαία αγροτιά η αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση. Οι βαμβακοπαραγωγοί αναμένεται ότι θα καταλάβουν σήμερα τα γραφεία της Εφορίας και στη συνέχεια θα κινηθούν στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδεσσας στον κόμβο της Αλεξάνδρειας, αποκλείοντας κάθε δυνατότητα πρόσβασης στην πόλη.

Οι παραγωγοί του Νομού Ημαθίας έκλεισαν χτες την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας στο ύψος της Αλεξάνδρειας. Επίσης συνάδελφοί τους στον ίδιο νομό απέκλεισαν από τις 10 το πρωί και για 4 ώρες την Εθνική Οδό Βέροιας - Θεσσαλονίκης στη θέση Κλειδί.

Στο Νομό Θεσσαλονίκης οι αγρότες από το Λουδία και το Μικρό Μοναστήρι απέκλεισαν από το μεσημέρι και για επτά ώρες την παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας στη γέφυρα του Λουδία.

Στο μπλόκο του Λουδία οι αγρότες έχουν παρατάξει πάνω από 200 τρακτέρ, ενώ καθημερινά όλο και περισσότεροι συνάδελφοί τους έρχονται και το ενισχύουν. Και αυτό το μπλόκο επισκέφθηκε χτες ο Βαγγέλης Μπούτας και μίλησε στους παραγωγούς, μεταφέροντας τη συμπαράσταση στον αγώνα τους των αγροτών της Θεσσαλίας.

Στη Θράκη και χτες συνεχίστηκαν οι πολύωροι αποκλεισμοί δρόμων και τελωνείων από τους εκατοντάδες αγρότες που βρίσκονται με τα τρακτέρ τους στους δρόμους.

Οι βαμβακοπαραγωγοί του Εβρου απέκλεισαν από τις 10 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ το τελωνείο του Ορμένιου και από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα το τελωνείο των Κήπων. Επίσης αγρότες του Βόρειου Εβρου έκαναν κατάληψη του καταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας από το πρωί ως τη μία το μεσημέρι. Χτες το βράδυ η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Νομού Εβρου σε σύσκεψή της θα αποφάσιζε για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πυκνώνουν τα μπλόκα των αγροτών (2010-01-21 00:00:00.0)
Παραμένουν αμετακίνητοι στα μπλόκα (2009-01-28 00:00:00.0)
Δεκάδες τα αγροτικά μπλόκα (2002-02-01 00:00:00.0)
Μαζικά και μαχητικά συλλαλητήρια (2001-12-13 00:00:00.0)
Με τα τρακτέρ στους δρόμους (2001-11-23 00:00:00.0)
Πολλαπλασιάζονται τα μπλόκα (1996-12-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ