Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΚΙΛΚΙΣ
Με τα τρακτέρ στους δρόμους

Με μπλόκα στην Εθνική Οδό απάντησαν χτες και οι βαμβακοπαραγωγοί και αγρότες στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ

Οι αγρότες της Θεσσαλονίκης κλιμακώνουν τον αγώνα τους
Οι αγρότες της Θεσσαλονίκης κλιμακώνουν τον αγώνα τους
Με μπλόκα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων στο Πολύκαστρο άρχισαν χτες τις κινητοποιήσεις τους οι βαμβακοπαραγωγοί και καπνοπαραγωγοί του Νομού Κιλκίς. Σχηματίζοντας μεγάλο κομβόι με αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ οι αγρότες απέκλεισαν το μεσημέρι για μία ώρα περίπου το δρόμο, ενώ λίγο αργότερα παρέταξαν τα αγροτικά τους μηχανήματα στη γέφυρα Πολυκάστρου στο διεθνή δρόμο για τη Γιουγκοσλαβία. Το απόγευμα οι αγρότες μετά από σύσκεψή τους αποφάσισαν να γυρίσουν στα χωριά τους και να παρατάξουν τα τρακτέρ τους στις πλατείες, αναμένοντας τις αποφάσεις που θα λάβει η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Θεσσαλία. Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτών του Κιλκίς καλεί τους βαμβακοπαραγωγούς να διεκδικήσουν αγωνιστικά, βγαίνοντας στα μπλόκα του αγώνα, την κατάργηση των αντιαγροτικών κανονισμών, αύξηση του πλαφόν παραγωγής. Ζητούν επίσης άμεσα να ανακοινωθεί η τιμή του βαμβακιού και να καταργηθούν τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας για όλους τους παραγωγούς για τα πρώτα 100 ιδιόκτητα και 150 ενοικιασμένα στρέμματα.

Επίσης στο Νομό Θεσσαλονίκης για δεύτερη μέρα χτες οι αγρότες της Χαλκηδόνας παρέμειναν με τα τρακτέρ τους κατά μήκος του δρόμου Θεσσαλονίκης - Εδεσσας και δήλωναν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να μαζικοποιήσουν τον αγώνα τους, απαιτώντας τη διασφάλιση της τιμής του βαμβακιού και τη λήψη μέτρων για τις επιπλέον ποσότητες της παραγωγής. Σύσκεψη με σκοπό να συντονιστούν καλύτερα οι αγροτικές κινητοποιήσεις διοργανώθηκε χτες το βράδυ στα Κύμινα του Δήμου Αξιού με τη συμμετοχή πολλών αγροτικών στελεχών και εκπροσώπων φορέων της περιοχής. Και χτες σε πολλά χωριά του Νομού Θεσσαλονίκης και του Νομού Πέλλας συνέχισαν να παραμένουν οι αγρότες με τα αγροτικά τους μηχανήματα στις πλατείες των χωριών, ενώ πολλές συσκέψεις πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία συνεταιρισμών και αγροτικών συλλόγων, με στόχο τη μαζικότερη παρουσία των παραγωγών στις κινητοποιήσεις που αποφασίζουν κατά τόπους οι συντονιστικές επιτροπές αγώνα.

Σύσκεψη στον Εβρο

Επίσης σύσκεψη των αγροτικών στελεχών του Βορείου Εβρου πραγματοποιήθηκε χτες στο Εργατικό Κέντρο της Ορεστιάδας με σκοπό την κλιμάκωση του αγώνα τις αμέσως επόμενες μέρες, ενώ σήμερα το βράδυ παρόμοια σύσκεψη γίνεται στις Φέρρες με συμμετοχή συνδικαλιστών από το Νότιο Εβρο. Την πρωτοβουλία για τις δύο αυτές συγκεντρώσεις την έχει πάρει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Εβρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ