Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Εκβιάζει η κυβέρνηση τους ελαιοπαραγωγούς

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτη. Προκλητικός ο υφυπουργός Γεωργίας είπε ότι το ΚΚΕ θέλει δυσαρεστημένους ανθρώπους για να έχει ένα ρόλο!

H κυβέρνηση όχι μόνο εκβιάζει τους ελαιοπαραγωγούς και τους υποχρεώνει να αποδεχτούν περικοπές των επιδοτούμενων ποσοτήτων, αλλά φέρεται προκλητικά και σε όσους την ελέγχουν για αυτήν τη μεθόδευση.

Ετσι χτες όταν ο υφυπουργός Γεωργίας Ε. Αργύρης κλήθηκε στη Βουλή από το βουλευτή του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτη να απολογηθεί για την τακτική της κυβέρνησης έφτασε στο απαράδεκτο σημείο να πει απευθυνόμενος στο βουλευτή «εσείς στενοχωριέστε διότι δε θέλετε να λύνονται τα προβλήματα. Θέλετε δυσαρεστημένους ανθρώπους που δεν παίρνουν χρήματα για να έχετε και εσείς ένα ρόλο»!

Το πρόβλημα προέκυψε με τους ελαιοπαραγωγούς 17 νομών της χώρας, που η παραγωγή τους ξεπέρασε το μέσο όρο της περιοχής τους και το υπουργείο τους υποχρεώνει να αποδεχτούν τις περικοπές των επιδοτούμενων ποσοτήτων, εάν θέλουν να πάρουν άμεσα την προκαταβολή της επιδότησης για το λάδι σοδειάς 2000.

Ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι για πρώτη φορά φέτος θα δοθούν τόσο γρήγορα τα χρήματα των προκαταβολών και η αυξημένη προκαταβολή θα είναι 256 δρχ. Είπε ότι υπάρχουν δύο δρόμοι απόδειξης για την προκαταβολή: Ο ένας είναι ότι οι παραγωγοί καλούνται να αποδεχτούν ως ανώτερη ποσότητα τη ζώνη και ο δεύτερος να ακολουθήσουν τη διαδικασία της καταβολής των παραστατικών. Ανέφερε δε ότι όπως ορίζουν οι κανονισμοί της ΕΕ οι πληρωμές αρχίζουν στις 16 Οκτώβρη και όχι στην αρχή της χρονιάς.

«Ζητάτε από τους ελαιοπαραγωγούς να παραδεχτούν με την υπογραφή τους ότι πήγαν να εξαπατήσουν το ελληνικό δημόσιο» είπε στην παρέμβασή του ο Στ. Σκοπελίτης και τόνισε ότι το υπουργείο τους λέει πως αν δε δεχτούν ότι εξαπάτησαν δηλώνοντας παραπάνω ποσότητες δε θα πάρουν επιδότηση.

Ο βουλευτής ζήτησε να ανακληθεί η σχετική υπουργική απόφαση και γίνει προκαταβολή της επιδότησης στο σύνολο της πραγματικής παραγωγής με πραγματικά αιτιολογικά στοιχεία και παράσιτα ελαιοτριβείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ