Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Ικανοποίηση από το ξεπούλημα

Δηλώσεις Τσοχατζόπουλου για πλαζ και μαρίνες

Την ικανοποίησή του για την πορεία ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και ειδικότερα των πλαζ και των μαρίνων της Αττικής, που βρίσκεται σε εξέλιξη, εξέφρασε χτες μετά από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, υπό την προεδρία του, ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος. Στη σύσκεψη, όπου, εκτός από στελέχη του υπουργείου, συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Δ. Γεωργαράκης, ο πρόεδρος του ΕΟΤ Ευ. Γιαννακόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑ ΑΕ Τ. Χωμενίδης, ο υπουργός ενημερώθηκε για την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων κυρίως στις πλαζ και τις μαρίνες, που η κυβέρνηση θέτει ως ζητήματα προτεραιότητας, στα πλαίσια των σχεδιασμών που γίνονται με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για το θέμα των μαρίνων, ο Α. Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι σε 10 - 12 ημέρες περίπου θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την παράδοσή τους στα επιχειρηματικά συμφέροντα, αυτή της υποβολής των δεσμευτικών προσφορών.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, συζητήθηκε η κατάταξη των ξενοδοχείων με βάση το σύστημα των αστέρων. Σύμφωνα με τον ίδιο, το σχετικό προεδρικό διάταγμα βρίσκεται στην τελική φάση, ενώ εκκρεμεί η τυπική διαδικασία του τρόπου εφαρμογής του.

Τέλος, εξετάστηκε το θέμα της λήψης αποφάσεων για τη στήριξη της τουριστικής κίνησης την επόμενη περίοδο, ενώ, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, «παρά τη διεθνή συγκυρία, τα πράγματα θα πάνε αρκετά καλά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ