Τετάρτη 3 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΟΧΙ στο ξεπούλημα της ΑΓΝΟ

Να σταματήσει τη διαδικασία πώλησης της ΑΓΝΟ καλεί τη Διοίκηση και το ΔΣ της γαλακτοβιομηχανίας το σωματείο εργαζομένων της επιχείρησης, δηλώνοντας ότι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να υπερασπίσουν το σύνολο των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Σημειώνεται ότι παρά τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων, η Αγροτική Τράπεζα ήδη δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διενέργεια διεθνούς διαδικασίας υποβολής προσφορών και διαπραγματεύσεων. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν έως τις 25 Απρίλη στην «Deloitte & Touche», η οποία ορίστηκε σύμβουλος της διαδικασίας, προκαταρκτική μη δεσμευτική εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τρεις μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες, η ΦΑΓΕ, η ΔΕΛΤΑ και η ΜΕΒΓΑΛ έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον για να αγοράσουν τη γαλακτοβιομηχανία.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι τονίζουν σε επιστολή τους τους ότι με τη δημοσίευση της απόφασής τους η ΑΤΕ και το ΔΣ της ΑΓΝΟ επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά ότι μένουν σταθεροί στην πολιτική της εξυπηρέτησης των μεγάλων συμφερόντων, χωρίς να τους ενδιαφέρει το μέλλον των εργαζομένων και των κτηνοτρόφων. Στην επιστολή του σωματείου εργαζομένων της ΑΓΝΟ αναφέρονται τα παρακάτω:

«Αθετείτε τις δεσμεύσεις και υποσχέσεις που κατά καιρούς δίνατε για δήθεν εξυγίανση, ανάπτυξη κτλ.

Αγνοείτε τη θέση και τα αιτήματα των εργαζομένων και προχωρείτε με πρωτοφανή βαρβαρότητα στο ξεπούλημα μιας περιουσίας και μιας επιχείρησης που ουσιαστικά δε σας ανήκει.

Μπορεί τυπικά να έχετε αποκτήσει την ιδιοκτησία της ΑΓΝΟ, ουσιαστικά όμως αν επιμείνετε στο δρόμο που χαράξατε, το μόνο που θα πουλήσετε θα είναι τοίχοι και οικόπεδα.

Γιατί οι εργαζόμενοι και οι κτηνοτρόφοι δεν "πουλιούνται", θα αντισταθούν με όλα τα μέσα που διαθέτουν προκειμένου να χαλάσουν τα σχέδια που τους θέλουν άνεργους και εξαθλιωμένους έρμαια στα χέρια των δικών σας ρουσφετολογικών μηχανισμών.

Θα προχωρήσουν με αποφασιστικότητα στην υλοποίηση των αποφάσεών τους και τότε θα διαπιστώσετε ότι τελικά λογαριάζετε μεν, αλλά χωρίς τον ξενοδόχο.

Τα διλήμματα του μικρότερου κακού βρείτε άλλο ακροατήριο να τα απευθύνετε, γιατί οι εργαζόμενοι στην ΑΓΝΟ είναι αποφασισμένοι να υπερασπίσουν το σύνολο των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Την ευθύνη έχετε αποκλειστικά εσείς, γι' αυτό θα επωμιστείτε και τις συνέπειες από τις ενέργειές σας, για μας άλλος δρόμος δεν υπάρχει, ή διακόπτετε τη διαδικασία πώλησης της ΑΓΝΟ ή θα μας βρείτε μπροστά σας», καταλήγει η επιστολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ