Τετάρτη 3 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Εδωσε τα ... διαπιστευτήρια στους μεγαλοβιομηχάνους

Τα διαπιστευτήριά του στους μεγαλοβιομηχάνους έδωσε, προχτές το βράδυ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Α. Τσοχατζόπουλος, με την παρουσία του στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Στα πλαίσια αυτά, ο υπουργός Ανάπτυξης, αφού άκουσε προσεκτικά τις αξιώσεις της ηγεσίας του ΣΕΒ, κατέληξε - με την ομιλία του - στην ουσία, που δεν είναι άλλη παρά η πρόθεση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα αιτήματα των βιομηχάνων. Στην εκεί παρουσία του ο Α. Τσοχατζόπουλος άκουσε για μια ακόμη φορά τα... παράπονα του ΣΕΒ, τα οποία θίχτηκαν από τον πρόεδρο του Συνδέσμου, Οδ. Κυριακόπουλο.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων (επικαλέστηκε στοιχεία από την τελευταία έκθεση του World Economic Forum, σύμφωνα με τα οποία η θέση της Ελλάδας το 2001 ήταν 34η μεταξύ των 58 χωρών έναντι της 33ηςθέσης που κατείχε το 2000). Επισημαίνοντας την ανάγκη να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για τη βελτίωση της εικόνας της ελληνικής οικονομίας και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, πρότεινε συνεχή διάλογο προς την κατεύθυνση του στόχου βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας. Επίσης, ο Οδ. Κυριακόπουλος έκανε λόγο για αναμόρφωση, προς όφελός τους, του φορολογικού συστήματος σε συνδυασμό με την αλλαγή του αναπτυξιακού νόμου, τονίζοντας μάλιστα ότι «οι προτάσεις της αγοράς θα πρέπει να εισακουστούν». Αναφορά έγινε και στις... δυσκαμψίες που δημιουργεί στην κερδοφορία τους και ο τελευταίος αντεργατικός νόμος.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης και μέσα στο πνεύμα των αξιώσεων του ΣΕΒ:

  • Χαρακτήρισε αυτονόητη την καθιέρωση θεσμικού σταθερού διαλόγου ως προς τη στρατηγική, αλλά και ως προς τα τρέχοντα καθημερινά προβλήματα των επιχειρήσεων.
  • Αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη διαμόρφωσης στρατηγικής ανάπτυξης για τη χώρα, με στόχο την οικονομική και... κοινωνική συνοχή. Για το αναπτυξιακό και φορολογικό είπε ότι θα πρέπει να υπάρχουν διαφανείς διαδικασίες και να μπουν προτεραιότητες στην εξέλιξη των στρατηγικών τομέων της οικονομίας σε συνδυασμό με το Γ΄ ΚΠΣ.
  • Υποσχέθηκε ότι θα δημιουργηθούν θεσμοί μόνιμου διαλόγου και ότι θα συζητηθεί το μεγάλο θέμα της απελευθέρωσης των αγορών.

Αναφορικά με τη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης - όπως το ονόμασε - προγραμματίζει να προσκαλέσει άμεσα για διαβούλευση, με πλαίσιο συγκεκριμένων κανόνων, τους κοινωνικούς εταίρους, ώστε να εξαχθούν τα συμπεράσματα εκείνα που θα βοηθήσουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ