Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Δεκάδες τα αγροτικά μπλόκα

Ενισχύονται τα αγροτικά μπλόκα σ' ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ σε πολλά σημεία οι αγρότες κλείνουν συμβολικά και εκ περιτροπής τους εθνικούς δρόμους. Στο Νομό Θεσσαλονίκης οι αγρότες σε μια συντονισμένη ενέργειά τους απέκλεισαν τους δρόμους χτες το μεσημέρι για μια ώρα περίπου στα τρία κύρια μπλόκα που έχουν στηθεί γύρω από την πόλη, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Κατερίνης στο ύψος των Μαλγάρων και της Χαλάστρας και στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδεσσας στο ύψος της Ν. Χαλκηδόνας. Λίγο αργότερα στις 3 η ώρα οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Νέου Ρυσίου στην ανατολική πλευρά της πόλης προχώρησαν σε πολύωρο συμβολικό αποκλεισμό της οδού Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας.

Με αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς δρόμων συνεχίζουν την κινητοποίησή τους για ενδέκατη μέρα οι αγρότες της Χαλκιδικής που έχουν συγκεντρωθεί στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Μουδανιών, έξω από τη Σωζόπολη. Σε άλλα επτά σημεία του νομού έχουν συγκεντρωθεί αγρότες με τα μηχανήματά τους, ενώ όλο και περισσότερο τα μπλόκα ενισχύονται με νέες δυνάμεις. Ηδη παραταγμένα κατά μήκος των δρόμων βρίσκονται τα τρακτέρ στον Πολύγυρο απέναντι από τη Νομαρχία, τη Γαλάτιστα, τη Μεταμόρφωση, τη Νικήτη, τη Νέα Φώκαια, την Ορμύλια και την Παλαιόχωρα.

Στα Γρεβενά μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες οι αγρότες στο μπλόκο της Εγνατίας Οδού προς Κοζάνη, ένα χιλιόμετρο έξω από την πόλη των Γρεβενών. Από το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι προχώρησαν σε αποκλεισμό του δρόμου. Στη διάρκεια του πολύωρου αποκλεισμού έριξαν στην πυρά καπνά και σιτάρι, καταγγέλλοντας την πολιτική εξαθλίωσης που εφαρμόζει η κυβέρνηση και τους οδηγεί στον αφανισμό. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν τα μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Γρεβενών και πολυμελής αντιπροσωπεία των εργαζομένων στο εργοστάσιο ινοσανίδας ΠΙΝΔΟΣ ΑΕ, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Από το μπλόκο στη Δοϊράνη
Από το μπλόκο στη Δοϊράνη
Οι συνάδελφοί τους καπνοπαραγωγοί, που βρίσκονται στο μπλόκο της Εθνικής Οδού Γρεβενών - Τρικάλων, στο ύψος της διασταύρωσης του χωριού Καρπερό, απέκλειαν κατά διαστήματα το δρόμο.

Σε αποκλεισμό της Εγνατίας στο τμήμα του Νομού Κοζάνης προχώρησαν και οι αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους έξω από τον Πολύμυλο Κοζάνης.

Στην Καστοριά κτηνοτρόφοι του νομού πραγματοποίησαν διαδήλωση έξω από τη Νομαρχία σε ένδειξη συμπαράστασης στους αγρότες της χώρας.

Για μια ώρα χτες το μεσημέρι έκλεισαν το δρόμο και οι αγρότες της Πέλλας που έχουν συγκεντρωθεί στο δρόμο Εδεσσας -Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Παραλίμνης. Τριακόσια και πάνω αγροτικά μηχανήματα βρίσκονται συγκεντρωμένα από την αρχή της εβδομάδας στο σημείο αυτό του Νομού Πέλλας, λίγο πριν την είσοδο των Γιαννιτσών. Στη διάρκεια του αποκλεισμού του δρόμου οι αγρότες σε μια συμβολική τους κίνηση έκαψαν ποσότητες βαμβακιού από αυτό που δεν επιτρέπει η κυβέρνηση να τιμολογηθεί. Τη συμπαράστασή τους στους αγρότες εκφράζουν με ψηφίσματά τους το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Στην Πιερία ιδιαίτερα ενισχυμένα ήταν και χτες τα μπλόκα στο Αιγίνιο και το Λιτόχωρο κατά μήκος της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών, ενώ ο άλλος τόπος συγκέντρωσης των αγροτών στον Κορινό δυνάμωσε αρκετά στη διάρκεια της μέρας. Γύρω στο μεσημέρι οι αγρότες στο μπλόκο του Αιγινίου απέκλεισαν το δρόμο για μία ώρα περίπου.

Θεσσαλονίκη. Αποκλεισμός της Εθνικής στο ύψος των Μαλγάρων

Eurokinissi

Θεσσαλονίκη. Αποκλεισμός της Εθνικής στο ύψος των Μαλγάρων
Επίσης στα Καβάσιλα του Νομού Ημαθίας στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας παραμένουν και ενισχύονται τα τρακτέρ που έχουν παρατάξει οι αγρότες του νομού.

Στο Κιλκίς, τα μπλόκα στα τελωνεία Ευζώνων και Δοϊράνης ενισχύθηκαν και χτες. Παράλληλα συνεχίστηκαν οι αποκλεισμοί των συνόρων. Ενώ οι εκδηλώσεις συμπαράστασης εκφράζονται πολύμορφα.

Στους Ευζώνους χτες έκλεισαν τα σύνορα από τις 5 έως τις 8 το απόγευμα. Στη διάρκεια του τρίωρου αποκλεισμού πραγματοποιήθηκε συναυλία συμπαράστασης από το γνωστό μουσικό σχήμα «Χάλκινα της Γουμένισσας».

Και στη Δοϊράνη οι αγρότες συνεχίζουν ακούραστοι την κινητοποίησή τους. Συνέχισαν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας τους πολύωρους αποκλεισμούς του τελωνείου, ενώ ενισχύθηκε με επιπλέον αγρότες και αγροτικά μηχανήματα το μπλόκο.

Στο Νομό Σερρών από χτες το μεσημέρι στήθηκε και νέο μπλόκο με δεκάδες τρακτέρ στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας στο ύψος των Κερδυλλίων. Στο σημείο συμμετέχουν αγρότες από την περιοχή του Ροδολίβους, της Αμφίπολης και γενικότερα του νότιου τμήματος του νομού.

Δυναμικά με προγραμματισμένους αποκλεισμούς συνεχίζουν τον αγώνα και οι αγρότες στο μπλόκο του Προμαχώνα. Οι αγρότες βρίσκονται παραταγμένοι στη γέφυρα του Πετριτσίου στο δρόμο Σερρών - Προμαχώνα. Βρίσκονται σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από το τελωνείο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και κάθε φορά που αποκλείουν το δρόμο ουσιαστικά αποκλείουν το τελωνείο, αλλά και την πρόσβαση προς το Κιλκίς.

Σήμερα στο σημείο αναμένεται να μεταβεί αντιπροσωπεία της Πανθεσσαλικής για να μεταφέρει τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς των Θεσσαλών αγροτών. Οι αγρότες της Καβάλας αναμένεται να βγουν τη Δευτέρα και να παρατάξουν τα αγροτικά τους μηχανήματα στην Εθνική Οδό Καβάλας - Ξάνθης στον κόμβο της Χρυσούπολης.

Στον Εβρο τα 4 μέτωπα ενισχύθηκαν με επιπλέον δυνάμεις. Σήμερα οι αγρότες της Ορεστιάδας στις 11 το πρωί θα προχωρήσουν σε κατάληψη του καταστήματος της ΑΤΕ. Χτες στο σημείο όπου είναι παραταγμένα τα τρακτέρ, στη δυτική είσοδο της πόλης στο δρόμο Αλεξανδρούπολης - Ορεστιάδας, πραγματοποιήθηκε συναυλία διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή εκατοντάδων αγροτών, αλλά και άλλων πολιτών.

Οι αγρότες στο μπλόκο του τελωνείου στο Ορμένιο (ελληνοβουλγαρικά σύνορα), αλλά και οι συνάδελφοί τους στα μπλόκα των Φερών και του Προβατώνα, πάνω στο εθνικό οδικό δίκτυο Αλεξανδρούπολης - Ορεστιάδας, συνέχισαν τους αιφνιδιαστικούς συμβολικούς αποκλεισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ