Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ- ΕΜΠΟΡΟΙ
Η ΓΣΕΒΕΕ θεατής της όξυνσης των προβλημάτων

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΔΗΚΕΒΕ

Οι τελευταίοι τρεισήμισι μήνες, από την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), ήταν μια χρονική περίοδος, κατά την οποία οι αρνητικές επιπτώσεις της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ ακουμπάνε με όλο το βάρος τους πάνω στους ΕΒΕ και τους συνθλίβουν. Αυτό τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Κίνηση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΔΗΚΕΒΕ), σημειώνοντας ειδικότερα ότι: Η φορολογική επιδρομή ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Οι ανέλεγκτες χρήσεις και η λεγόμενη αντικειμενικοποίηση του ΦΠΑ γονατίζουν οικονομικά τους ΕΒΕ και σφίγγουν θανάσιμα τη θηλιά γύρω από το λαιμό τους. Το Ασφαλιστικό βρίσκεται σε πορεία κατεδάφισης.

Η κυβέρνηση, αξιοποιώντας την ένοχη σιωπή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΒΕΕ που συγκροτεί η ΠΑΣΚΕΒΕ με την ΑΣΚΕΒΕ και την ΑΚΙΒ, ετοιμάζεται για το τελειωτικό χτύπημα. Ο ανταγωνισμός από την ασύδοτη λειτουργία των μεγάλων επιχειρήσεων οδηγεί στο περιθώριο τις μικρές επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες καταστρέφονται και οι μικροί ΕΒΕ σπρώχνονται στην ανεργία. Η Υγεία και η Παιδεία εμπορευματοποιούνται παραπέρα, οι ΕΒΕ και οι εργαζόμενοι, μην μπορώντας να αντιμετωπίσουν νέα οικονομικά βάρη, στην ουσία, γίνονται δεύτερης κατηγορίας πολίτες με υποβαθμισμένες παροχές υγείας και υποβαθμισμένη παιδεία για τα παιδιά τους.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, καταγγέλλει η ΔΗΚΕΒΕ, στο ίδιο χρονικό διάστημα η διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ εξαντλεί τη δραστηριότητά της σε διοργάνωση ημερίδων για το ευρώ και σε ρόλο αμορτισέρ αναστέλλει αποφάσεις για κινητοποιήσεις (Νοέμβρη - Γενάρη). Σκόπιμα εκφυλίζει τις διαδικασίες, ορίζοντας τις ίδιες ώρες συνεδρίαση του ΔΣ και Γενική Συνέλευση του ΚΕΚ, με ευκολία στήνει προκλητικές πολυέξοδες φιέστες διασπαθίζοντας τα χρήματα του ΚΕΚ, παρακρατεί και μειώνει το ποσοστό απόδοσης του πόρου στα σωματεία από 37,5% σε 10%. Αδιαφορεί για την εισοδηματική πολιτική που εξήγγειλε η κυβέρνηση για συντάξεις και μισθούς, που δεν καλύπτει καν τον πληθωρισμό.

«Η Αγωνιστική Συσπείρωση - ΔΗΚΕΒΕ καταγγέλλει αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση στη ΓΣΕΒΕΕ. Το μπλοκ της πλειοψηφίας, που διοικεί, με τις ενέργειές του, όχι τυχαία, απομακρύνει όλο και περισσότερο το συνδικαλιστικό κίνημα από το ρόλο του, το ευτελίζει στη συνείδηση των συναδέλφων», υπογραμμίζει. Η ΔΗΚΕΒΕ καλεί τις ομοσπονδίες και τα σωματεία να αναλάβουν πρωτοβουλίες, με τη δράση τους να αποτρέψουν αυτά τα εκφυλιστικά φαινόμενα, να ανεβάσουν στη συνείδηση των ΕΒΕ το κύρος του συνδικαλιστικού κινήματος με αγωνιστικό, αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό να βάλουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ