Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Συνεχίζουν αποφασιστικά!

Για τέταρτη συνεχιζόμενη μέρα, κλιμακώνουν οι αγρότες της χώρας τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. Σ' ολόκληρη την Ελλάδα ενισχύονται τα μπλόκα που οι ξωμάχοι είχαν στήσει τις προηγούμενες μέρες, σε αρκετές περιπτώσεις στήνονται νέα, ενώ αγροτικές οργανώσεις αναμένεται σήμερα και αύριο να πάρουν απόφαση να μπουν κι αυτές στον αγώνα.

Σημαντικό χαρακτηριστικό της νέας Πανελλαδικής κινητοποίησης των αγροτών, είναι το διευρυνόμενο κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που εκφράζεται από εκατοντάδες εργατικές οργανώσεις, μαζικούς φορείς, μαθητικούς και φοιτητικούς συλλόγους. Μεθαύριο Κυριακή, μάλιστα, αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ και της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Πειραιά, θα βρεθούν δίπλα στους αγρότες στο μπλόκο των Τεμπών. Χτες, αντιπροσωπείες αγροτών πήραν μέρος στα εργατικά συλλαλητήρια που έγιναν σε δεκάδες πόλεις της χώρας κόντρα στην ακρίβεια και την ανεργία και τη λήψη μέτρων για την Κοινωνική Ασφάλιση, τη δημόσια Υγεία και για πραγματικές αυξήσεις στα μεροκάματα.

Για σήμερα Παρασκευή, έχουν οριστεί διαδοχικές συναντήσεις αντιπροσωπείας των αγωνιζόμενων αγροτών με τους αρχηγούς των κομμάτων, στους οποίους θα θέσουν τα προβλήματα που τους απασχολούν και τα καυτά αιτήματα που ζητούν να ικανοποιηθούν με τις κινητοποιήσεις τους. Τη Δευτέρα αντιπροσωπεία των αγροτών θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Γεωργίας Γ. Δρυ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ