Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Πληθαίνουν τα μηνύματα αλληλεγγύης

Πληθαίνουν και από τη Βόρεια Ελλάδα, τα μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης διαφόρων φορέων (εργαζομένων, βιοτεχνών κλπ.) προς στο δίκαιο αγώνα των αγροτών. Μεταξύ άλλων:

  • To ΔΣ του Συνδέσμου Βιοτεχνών Επιπλοποιών Νομού Θεσσαλονίκης καλεί με ψήφισμά του όλες τις παραγωγικές δυνάμεις να συμπαρασταθούν στον αγώνα των αγροτών «για να μην περάσει η αδιαλλαξία και να σταματήσει επιτέλους η κυβέρνηση να ευνοεί τους κύκλους εκείνους που λυμαίνονται τον εθνικό πλούτο». Στο ψήφισμα του ΣΒΕΝΘ εκφράζεται η άποψη ότι η κυβέρνηση «πρέπει επιτέλους να αποφασίσει να λύσει τα χρονίζοντα προβλήματα των αγροτών, που είναι προβλήματα της οικονομίας... Σαν βιοτέχνες επιπλοποιοί παραγωγοί έχουμε κάθε λόγο να θέλουμε να υπάρχει καταναλωτικό κοινό που να έχει την οικονομική δυνατότητα να καταναλώσει προϊόντα της εγχώριας αγοράς, όπως το ίδιο πιστεύουμε για όλους τους εργαζόμενους».
  • Η Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στην ΠΙΝΔΟ ΑΕ συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των αγροτών και δηλώνει πως για να είναι νικηφόρος χρειάζεται η συμπαράσταση και η συμμετοχή και των εργαζομένων και όλου του λαού. Μάλιστα, καλεί σε Πανγρεβενιώτικο συντονισμένο αγώνα που θα διεκδικήσει λύσεις στα προβλήματα ανάπτυξης του νομού και των κατοίκων του.
  • Τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των αγροτών που ξεσηκώθηκαν πανελλαδικά, εκφράζει με απόφασή του και το Εργατικό Κέντρο Γρεβενών. Μάλιστα, δηλώνει πως «θα συμμετέχει σε κάθε μορφή αγώνα που θα αποφασίσει η συντονιστική επιτροπή αγώνα των αγροτών του νομού».
  • Την αλληλεγγύη των φοιτητών στον αγώνα των αγροτών, γνωστοποιεί με ψήφισμά του το ΚΣ της ΦΕΑΠΘ. «Είναι αγώνας ενάντια στην πολιτική που θίγει και τα δικά μας δικαιώματα και ανάγκες, τα δικαιώματα και τις ανάγκες όλου του λαού», αναφέρει και γνωστοποιεί πως το ΚΣ της ΦΕΑΠΘ μαζί με εκπροσώπους φοιτητικών Συλλόγων, θα επιδιώξει να επισκεφθεί τους αγωνιζόμενους αγρότες στα μπλόκα που έχουν στήσει, προκειμένου να επιδώσει το ψήφισμα και να εκφράσει έμπρακτα τη συμπαράσταση της νεολαίας και ειδικότερα των φοιτητών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ