Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα

Αγρότες από τη Λαμία στον κόμβο της Ανθήλης

Eurokinissi

Αγρότες από τη Λαμία στον κόμβο της Ανθήλης
ΧΑΛΚΙΔΑ (Του ανταποκριτή μας).-

Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και αγωνιστικό παλμό δίνουν τη μάχη της επιβίωσης και της παραμονής στα χωριά και τη γη τους, ενάντια στην πολιτική ξεκληρίσματος της κυβέρνησης και της ΕΕ, οι αγρότες στη Στερεά Ελλάδα. Με ταμπούρια τους τα μπλόκα, η μαχόμενη αγροτιά, με μπροστάρηδες τους ξωμάχους σε Φθιώτιδα και Βοιωτία «δένουν τ' ατσάλι» σήμερα για ένα μέλλον διαφορετικό, για την εφαρμογή μιας φιλοαγροτικής πολιτικής που θα βασίζεται, θα αξιοποιεί και θα αναπτύσσει την αγροτική οικονομία σε παραγωγική βάση, θα διασφαλίζει το αγροτικό εισόδημα και θα εξασφαλίζει την αγροτική απασχόληση, θα ικανοποιεί τις σύγχρονες διατροφικές και καταναλωτικές ανάγκες του ελληνικού λαού.

Σ' αυτόν «τον ωραίο αλλά δύσκολο αγώνα» καθημερινά μπαίνουν και νέα τμήματα των αγροτών, ενισχύοντας τα υπάρχοντα μπλόκα στην Ανθήλη, στο Δρούγο, στη Λιβαδειά και στη Θήβα, κάθε μέρα συνειδητοποιούν περισσότεροι ότι έτσι μόνο θα σπάσει της κυβέρνησης ο «τσαμπουκάς».

Η οργή και η αγανάκτηση που τους διακατέχει μετατρέπεται σε ακράδαντη απόφαση και γρανιτένια θέληση για μακρόχρονο αγώνα, που γνωρίζουν ότι είναι αγώνας ζωής.

«Οι αγρότες έχουμε καταλάβει ότι η κυβέρνηση δεν παίρνει από λόγια, ότι αν δεν παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, θα χαθούμε. Γι' αυτό είμαστε εδώ και θα μείνουμε μέχρι το τέλος. Μέχρι να νικήσουμε», δηλώνει στο «Ρ» ο Θαν. Καϊδατζής, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, στο μπλόκο του Δρούγου, στο Δομοκό.

Η τέταρτη μέρα των αγροτικών κινητοποιήσεων στη Στερεά Ελλάδα βρίσκει τα μπλόκα ακόμα δυνατότερα, πιο ενισχυμένα, βρίσκει αγρότες και εργάτες στο ίδιο μετερίζι του αγώνα, να δίνουν τη μάχη ενάντια στην ίδια αντιαγροτική - αντεργατική πολιτική που εκπορεύεται από τα ίδια κέντρα, το ίδιο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου.

Εχουν τον ίδιο αντίπαλο, άρα κοινός είναι ο στόχος της συσπείρωσης και ενότητας, της εργατοαγροτικής συμμαχίας, της συμμαχίας με τους μικρομεσαίους της πόλης, τη νεολαία, την αγρότισσα και εργάτρια για τη δημιουργία του λαϊκού μετώπου αντίστασης και αντεπίθεσης.

Αυτό το μήνυμα στάλθηκε και από τους εκπροσώπους των αγροτών των μπλόκων της Ανθήλης και της Λιβαδειάς που συμμετείχαν στα εργατικά συλλαλητήρια χτες το απόγευμα που διοργάνωσαν οι Συντονιστικές Επιτροπές Σωματείων και Συνδικαλιστών στη Λαμία και στη Λιβαδειά αντίστοιχα.

Στη Λιβαδειά έγινε κοινό συλλαλητήριο εργαζομένων και αγροτών, ενώ στη Φθιώτιδα αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών απηύθυνε χαιρετισμό στη συγκέντρωση στην πλατεία Πάρκου. Αμέσως μετά το συλλαλητήριο οι συμμετέχοντες επιβιβάστηκαν σε πούλμαν και πήγαν στο μπλόκο της Ανθήλης εκφράζοντας τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στον αγώνα των αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ