Σάββατο 25 Μάη 2019 - Κυριακή 26 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Με το ΚΚΕ σηκώνουμε κεφάλι, διεκδικούμε τα δικαιώματά μας

Το Ν. Φάληρο ήταν ένας από τους τελευταίους σταθμούς της υποψήφιας δημάρχου Πειραιά

Περιοδεία στην Πειραϊκή
Περιοδεία στην Πειραϊκή
«Ψηφίζω για πρώτη φορά και θέλω η ψήφος μου να είναι κόκκινη»: Η φράση του νεολαίου επισφραγίζεται με μία θερμή, «γερή» χειραψία με την Διαμάντω Μανωλάκου και μια φωτογραφία. Ηταν η αρχή της μαζικής εξόρμησης σε κεντρικούς δρόμους του Νέου Φαλήρου, την περασμένη Πέμπτη, με την υποψήφια δήμαρχο Πειραιά Δ. Μανωλάκου και μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

Το στιγμιότυπο εκτυλίχθηκε μέσα σε ζαχαροπλαστείο και δεν ήταν το μόνο. Σε συζήτηση με συνταξιούχους, η Δ. Μανωλάκου τους καλεί να σκεφτούν την επομένη των εκλογών: «Την επόμενη μέρα η αντιλαϊκή επίθεση και τα προβλήματα θα είναι εδώ και χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ που είναι δύναμη για το λαό. Μη δώσετε σε κανέναν συγχωροχάρτι». Ηταν μία από τις εξορμήσεις, με τις οποίες ολοκληρώθηκε η προεκλογική δραστηριότητα της υποψήφιας δημάρχου στον Πειραιά, την περασμένη Πέμπτη. Την Παρασκευή η Δ. Μανωλάκου βρέθηκε το πρωί στο Πέραμα, μαζί με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, και το απόγευμα μίλησε σε συγκέντρωση στο Ε' Διαμέρισμα του Πειραιά.

Στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, που βρίσκεται στο επίκεντρο επιχειρηματικών σχεδιασμών και σφοδρών ανταγωνισμών, οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δεν άφησαν μέρα και ώρα που να μη βρέθηκαν στις λαϊκές συνοικίες, στους τόπους δουλειάς. Περιοδείες έγιναν στους Σταθμούς Εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού, όπου η εκμετάλλευση εντείνεται, στα εμπορομάγαζα του κέντρου, στις δημοτικές υπηρεσίες, σε ναυτιλιακές εταιρείες, στην Πειραϊκή που κινδυνεύει από το master plan της COSCO. Σημαντική πρωτοβουλία ήταν η ημερίδα που διοργάνωσε η ΤΕ Πειραιά του Κόμματος με θέμα τον αστικό σχεδιασμό για τον Πειραιά και την πρόταση του ΚΚΕ, που ήταν ένας ακόμα κρίκος ανάμεσα σε δεκάδες συγκεντρώσεις και συσκέψεις στις γειτονιές.

«Η πρώτη μου ψήφος θα είναι κόκκινη»
«Η πρώτη μου ψήφος θα είναι κόκκινη»
Στο Φάληρο, ο ιδιοκτήτης ενός κρεοπωλείου λέει στην Δ. Μανωλάκου: «Είστε οι μόνοι που περνάτε και συζητάτε. Να ξέρετε, ο κόσμος είναι πολύ πικραμένος, απογοητευμένος, αναποφάσιστος». «Προδόθηκε», απαντά η υποψήφια του ΚΚΕ και καλεί σε αγώνα, με το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή. Ανάλογα ήταν τα στιγμιότυπα και στα περισσότερα καταστήματα όπου πέρασε η Δ. Μανωλάκου. Αμέτρητα τα λαϊκά προβλήματα, από το μεροκάματο, τη σύνταξη, τη φοροληστεία, τους παιδικούς σταθμούς και τα πανάκριβα τιμολόγια στο ρεύμα, μέχρι τα υψηλά δημοτικά τέλη και τις τεράστιες ελλείψεις σε υπηρεσίες, προσωπικό και μέσα. «Αυτήν τη φορά θα ψηφίσω ΚΚΕ. Θα ρίξω κόκκινο στην κάλπη. Αλλωστε, ο πατέρας μου ήταν κομμουνιστής. Είχα ρίξει ροζ, και το μετάνιωσα», αναφέρει χαρακτηριστικά αυτοαπασχολούμενη, σε κατάστημα με ρούχα.

Ενας νέος, υπάλληλος στην πιτσαρία όπου έφτασε το κλιμάκιο του ΚΚΕ, σηκώθηκε να χαιρετήσει. Δήλωσε αναποφάσιστος. «Οσο πιο χαμηλό είναι το ποσοστό του ΚΚΕ τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα για τους εργαζόμενους. Οι νέοι δεν ασφαλίζονται, δουλεύουν για 400 ευρώ, χωρίς ΣΣΕ, που είχαν οι πατεράδες τους. Αυτό τι είναι; Πρόοδος ή πισωγύρισμα; Θα τους επιβραβρεύσεις γι' αυτήν τη μιζέρια με την ψήφο σου; Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και αυτό να εκφραστεί σε όλες τις κάλπες με ισχυρό ΚΚΕ», ανέφερε η Δ. Μανωλάκου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ