Σάββατο 25 Μάη 2019 - Κυριακή 26 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Ο λαός της πόλης θα δώσει συνέχεια στην ίδια αταλάντευτη πορεία

«Συνεχίζουμε! Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες του λαού και συνεχίζουμε στο δρόμο της πάλης και της ελπίδας!», ήταν το μήνυμα που διατρανώθηκε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Καισαριανή, το βράδυ της Παρασκευής, στην πλατεία που πλέον φέρει το όνομα του αείμνηστου κομμουνιστή δημάρχου Παναγιώτη Μακρή.

Η παρουσία των εκατοντάδων Καισαριανιωτών κάθε ηλικίας έστειλε δυνατό μήνυμα, γέμισε όλους μεγαλύτερη δύναμη και αισιοδοξία, πείσμα έως την τελευταία ώρα της μάχης, για να συνεχίσει η Καισαριανή των μεγάλων αγωνιστικών παραδόσεων να έχει δημοτική αρχή που θα παλεύει για το δίκιο του λαού, που θα μπαίνει μπροστά στις διεκδικήσεις για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, για να συνεχίσει στο δρόμο των κομμουνιστών δημάρχων, του Μανωλίδη, του Π. Μακρή, του Γ. Κατημερτζή, ο οποίος έδωσε και το «παρών» στην εκδήλωση και ως εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν επίσης και οι Λουίζα Ράζου, υποψήφια ευρωβουλευτής και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και Μιχάλης Μιχαήλ, ανθυποπυραγός ε.α. και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Η συγκέντρωση άνοιξε με μουσικό πρόγραμμα από καλλιτέχνες που μένουν στην Καισαριανή και στηρίζουν το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Τραγούδησαν οι Ροδάνθη Κασκαφέτου και Κώστας Τριανταφυλλίδης, έπαιξαν οι μουσικοί Κώστας Σταυρόπουλος, Βαγγέλης Μουτσάτσος και Πάνος Τσίτσικας.

Ο Ηλ. Σταμέλος
Ο Ηλ. Σταμέλος
Χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ο οποίος υπογράμμισε: «Καθένας κομμουνιστής δήμαρχος, περιφερειάρχης, σύμβουλος, ευρωβουλευτής εκεί θα καταθέσει την ψήφο του λαού μας: Στο να τσακίζεται η αντιλαϊκή αλυσίδα που ξεκινά από τις Βρυξέλλες και καταλήγει σε κάθε δήμο και Περιφέρεια πιο αποτελεσματικά, σε κάθε κρίκο!

Το σύστημα τη μετράει την ψήφο στο ΚΚΕ και στη "Λαϊκή Συσπείρωση". Κάνει αγώνα για να μην εκφραστεί η ισχυροποίησή μας. Ομως, ο λαός και η νεολαία της Καισαριανής έχουν από πρώτο χέρι εμπειρία. Και σε εκείνους που ακόμη το σκέφτονται τους λέμε: Ψηφίστε με το μυαλό σας, αλλά ψηφίστε και με την καρδιά σας. Γιατί βαθιά μέσα σας ξέρετε: "Καταλαβαινόμαστε τώρα. Δε χρειάζονται περισσότερα"».

Χαιρετισμό απηύθυνε ακόμα η Αννα Βασιλάκη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Αττική, η οποία τόνισε ότι πλέον ο λαός της Αττικής έχει πείρα, έχει βιώσει τα αποτελέσματα τόσο της κυβερνητικής πολιτικής όσο και της διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια τα τελευταία χρόνια. Γι' αυτό: «Επιλέγουμε και με την ψήφο μας να συμπορευτούμε με αυτούς που συγκρούονται στην πράξη με την αντιλαϊκή πολιτική, που αγωνίζονται για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, που δεν είπαν ποτέ ψέματα στο λαό».

Για να βγει την επόμενη μέρα πιο δυνατός ο λαός

Μέσα σε δυνατά χειροκροτήματα και συνθήματα ανέβηκε στο βήμα ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, Ηλίας Σταμέλος, ο οποίος επισήμανε ότι τα πέντε αυτά χρόνια στη διοίκηση του δήμου «δεν ακολουθήσαμε μια εύκολη πορεία. Επιλέξαμε να βρεθούμε στην "άλλη όχθη" από το αντιλαϊκό πλαίσιο που κυριαρχεί. Αυτή η πορεία δεν ήταν μοναχική, δεν ήταν πορεία μόνο της δημοτικής αρχής. Ηταν πορεία όλου του καισαριανιώτικου λαού, των συλλογικών του φορέων, των εργαζομένων του δήμου. Αυτή η συνάντηση έδωσε αποτελέσματα, σημείωσε νίκες, υποχρέωσε τους κυβερνώντες σε οπισθοχώρηση από αρχικές επιλογές».

Αναφέρθηκε αναλυτικά στις προτεραιότητες και τις πρωτοβουλίες που πήρε η δημοτική αρχή όλα αυτά τα χρόνια και στον αντίκτυπο που είχαν αυτές στη ζωή των λαϊκών στρωμάτων της πόλης. «Αυτήν την εμπειρία πρέπει ο λαός της πόλης μας να την κάνει κριτήριο μπροστά στις κάλπη, να την ενισχύσει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ηλ. Σταμέλος, θυμίζοντας πως τις κατακτήσεις αυτές η αγωνιστική δημοτική αρχή τις πέτυχε «έχοντας απέναντί μας, από την πρώτη στιγμή, τα αποτελέσματα χρόνων εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής σε δήμους και Περιφέρειες, που συνεχίστηκε ακάθεκτη και μάλιστα εκσυγχρονίστηκε τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ». Ακόμα, ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στις βασικές προτεραιότητες και στόχους της επόμενης τετραετίας.

Ολοκλήρωσε την ομιλία του σημειώνοντας: «Λίγες ώρες μονάχα απομένουν μέχρι το άνοιγμα της κάλπης την Κυριακή. Λίγες ώρες αλλά άπειρα τα επιχειρήματα για να υπερασπίσει ο λαός της πόλης μας όσα μαζί καταφέραμε τα προηγούμενα χρόνια.

Για να δώσει συνέχεια στην ίδια αταλάντευτη πορεία, διασφαλίζοντάς την από την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Για να βγει την επόμενη μέρα πιο δυνατός ο λαός. Να αφήσουμε πίσω τον δρόμο των συνεχών θυσιών για τα κέρδη των λίγων.

Με πιο πολλούς ακόμα δημάρχους της "Λαϊκής Συσπείρωσης", με ακόμα περισσότερους εκλεγμένους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ