Σάββατο 25 Μάη 2019 - Κυριακή 26 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΙΚΑΡΙΑ
Ξανά ψήφος κόκκινη σε όλες τις κάλπες

Ο Ν. Λαρδάς
Ο Ν. Λαρδάς
Ηχηρό, ελπιδοφόρο μήνυμα ότι η Ικαρία θα συνεχίσει ανυποχώρητα την ανυπότακτη, περήφανη πορεία της, ενισχύοντας αποφασιστικά με υψηλά ποσοστά το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, ότι θα εκλέξει και πάλι δημοτική αρχή τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και δήμαρχο τον Νίκο Λαρδά, αποτελεί η μαζική συμμετοχή των Ικαριωτών όλων των ηλικιών στις συγκεντρώσεις των τελευταίων ημερών. Μια δραστηριότητα που συνεχίζεται με αισιοδοξία μέχρι την τελευταία στιγμή, με τις συγκεντρώσεις που έγιναν την Πέμπτη στο χωριό Καραβόσταμο και την Παρασκευή στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου, με τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια να φτάνουν σε κάθε χωριό, σε κάθε σπίτι, σε κάθε χέρι εργαζόμενου, ανέργου, συνταξιούχου, αγρότη, κτηνοτρόφου, αυτοαπασχολούμενου.

Σταθμός της δράσης αυτής ήταν οι μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις σε Εύδηλο και Αγιο Κήρυκο, όπου μίλησε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Παράλληλα, ασταμάτητες είναι οι δηλώσεις στήριξης του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο μαζικό κίνημα της Ικαρίας, με τελευταίες του Νίκου Τσαρνά, προέδρου του αθλητικού συλλόγου ΠΑΣ Ικαρος και μέλους του ΔΣ του Νομικού Προσώπου «Ιωάννης Τσαρνάς» Δ. Ικαρος, του Μιχάλη Μάζαρη, δικηγόρου, νυν δημοτικού συμβούλου, και άλλων.

Οπως είπε ο Νίκος Λαρδάς στις τελευταίες συγκεντρώσεις, «εμείς δεν παραμυθιάζουμε τον ικαριώτικο λαό, ότι μέσα σε συνθήκες σήψης και παρακμής του καπιταλιστικού συστήματος θα κάνουμε μια νησίδα παραδείσου στην Ικαρία. Μπορούμε όμως να συμπαρασταθούμε, να είμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους, στα συνδικάτα, στους λαϊκούς φορείς, να αντιπαλέψουμε τις πολιτικές επιλογές που συνθλίβουν το λαό για να σώζουν το κεφάλαιο. Μπορούμε να οργανώσουμε τη διεκδίκηση αυτών που δικαιούμαστε, όπως παροχές Υγείας για όλους, όλες τις μέρες και ώρες του χρόνου, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν, ακτοπλοϊκή σύνδεση, δρόμους, διαχείριση απορριμμάτων χωρίς επιπλέον χαράτσια, έργα και υπηρεσίες στον τομέα της διαχείρισης υδάτων ώστε να μην πούμε το νερό νεράκι. Γνωρίζουμε ότι πορευόμαστε σε ένα δυσμενές περιβάλλον, με μειωμένο προσωπικό λόγω της πολιτικής που θέλει το δήμο ελεγκτικό μηχανισμό με μειωμένη χρηματοδότηση... Παλεύουμε σε όλους τους τομείς, με ορατά αποτελέσματα σε κάθε καλοπροαίρετο συμπολίτη μας».

Από τις πρόσφατες συγκεντρώσεις
Από τις πρόσφατες συγκεντρώσεις
Η περήφανη, διεκδικητική πορεία του ικαριώτικου λαού είναι «αγκάθι στο μάτι» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, όλων αυτών που προσπαθούν να καλλιεργήσουν τη λογική του «μικρότερου κακού». Οι Ικαριώτες είναι «κακό παράδειγμα» σε όλους αυτούς που θέλουν να υπονομεύσουν κάθε αγωνιστική διάθεση, για να στοιχίσουν την εργατική τάξη, συνολικά το λαό της χώρας, πίσω από τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου, και να θεωρεί μονόδρομο τις θυσίες χωρίς τέλος, τη χαμοζωή για την καπιταλιστική κερδοφορία και ανάπτυξη. Οι Ικαριώτες, με παρακαταθήκη την ιστορική τους διαδρομή αλλά και την πείρα τους, θα δώσουν και αυτή τη φορά την απάντηση που πρέπει, ενισχύοντας παντού το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ