Τετάρτη 12 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Με τη σφραγίδα της εμπορευματοποίησης της Υγείας...

Με αφορμή το «lock out» των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, με χιλιάδες ασθενείς που χρήζουν επείγουσων εξετάσεων να βρίσκονται μετέωροι, αναδεικνύονται για ακόμα μια φορά οι τραγικές συνέπειες της εμπορευματοποίησης και του χτυπήματος της δημόσιας Υγείας από όλες τις κυβερνήσεις, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, γκρεμίζεται με πάταγο το προπαγανδιστικό παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ περί «αναβάθμισης του δημόσιου συστήματος Υγείας», περί «τομής στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» και άλλα παρόμοια...

Η πραγματικότητα είναι ότι εξαιτίας αυτής της ενιαίας αντιλαϊκής πολιτικής:

  • Το 75 - 90% των διαγνωστικών εξετάσεων στις δημόσιες δομές Υγείας είναι πλήρως εξαρτημένες από την ιδιωτική επιχειρηματική δράση, καθώς σε πολλές απ' αυτές δεν μπορεί να γίνει ούτε μια απλή γενική εξέταση αίματος.
  • Το μεγαλύτερο ποσοστό της τεχνολογίας στην Υγεία, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, είναι στον ιδιωτικό τομέα, και μάλιστα το πιο σύγχρονο κομμάτι.
  • Ο δημόσιος τομέας υπολείπεται και σε αριθμό και σε εκσυγχρονισμό, δηλαδή έχει λιγότερα και παλιότερα μηχανήματα, με αποτέλεσμα τις πολύμηνες αναμονές για ραντεβού, το να σπρώχνονται κατά χιλιάδες οι ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα για μια μαγνητική ή αξονική τομογραφία, βάζοντας το χέρι ακόμα πιο βαθιά στην τσέπη... Ακόμη κι εκεί όπου υπάρχει σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός προέρχεται όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά από εκβιαστικές «ευεργεσίες», για ανταλλάγματα, του εφοπλιστικού κεφαλαίου.
  • Δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, όλα διεμβολισμένα και σχεδόν πλήρως εξαρτώμενα από τον ιδιωτικό τομέα για προμήθειες, εργαστήρια, φάρμακα, αναλώσιμα, συνθέτουν το γιαλαντζί «δημόσιο τομέα» που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αποτυπώνουν τις συνέπειες της ολοένα και μεγαλύτερης εμπορευματοποίησης, της υποχρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, της υποστελέχωσης...

Ο ένοχος για τη γύμνια του δημόσιου συστήματος Υγείας, που αποτυπώνεται ανάγλυφα αυτές τις μέρες, είναι συγκεκριμένος: Είναι η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, για να «κοστίζει» όσο γίνεται λιγότερο στο κεφάλαιο και το κράτος του η δημόσια Υγεία, για να ανοίγουν με την εμπορευματοποίηση νέα πεδία κερδοφορίας για τα μονοπώλια και στον «δημόσιο» και στον ιδιωτικό τομέα.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα, να πάρουν θέση και στο δρόμο και στην κάλπη, για την ενίσχυση της πάλης για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, όπου εκεί θα μπορούν να κάνουν όλες τις διαγνωστικές εξετάσεις, θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες τους για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δωρεάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ